Депутатите решиха: Пращаме оръжие на Украйна

  • 09 декември 2022 13:22

  • 3090
  • 43
Депутатите решиха: Пращаме оръжие на Украйна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание прие решението за предоставяне на военна и военнотехническа помощ на Украйна по секретен списък.

Още в самото начало на пленарното заседание депутатите се скараха, което обаче не беше неочаквано предвид различните виждания по темата. След дългия дебат с гласовете на 148 депутати беше ратифицирано изпращането на военна помощ на Киев.

След саботажа на БСП: Депутатите направиха дебатите за военна помощ за Украйна публични

Решението не бе подкрепено от 20 депутати на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и 26 от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Явор Божанков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се отцепи от партийната повеля и гласува "За".

Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика каза, че въпросът за предоставянето на българско оръжие за Украйна е принципен. "С тези свои действия тук евроатлантическата тълпа ще засили още повече анти-европейските усещания на българите. Не забравяйте, че някой ден ще ви се наложи да плащате за тези решения", подчерта той.

Стоян Михалев от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от каза, че тяхната парламентарна група ще подкрепят това решение. "Ние трябва като хора да подпомогнем тези изтезани и измъчени хора, които бяха атакувани от агресивна държава. Ние ще подкрепим това решение, защото това оръжие е ценно за тях. Това е малко оръжие, така обаче ние показваме за първи път, че сме част от цивилизования свят. С това решение стъпваме на картата на цивилизования свят", категоричен е той.

Биков: Позицията на НАТО е и тази на България - няма да се изпращат войски в Украйна

Борислав Гуцанов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отвърна на Михалев, че е много странно, когато хора като него правят изказвания кое е много и кое е малко. "Винаги сме били част от цивилизования свят, да не само тези 18%, които са част от англосаксонския свят, да са част от цивилизацията? Такова разсъждение от народен представител не буди нищо добро.", каза той и добави, че никога оръжието не е довело до нищо добро.

Отговорът на Михалев не закъсня. "Народното събрание не е изпълнителна власт', подчерта той и добави, че експертите са си свършили работата и са преценили какво въоръжение можем да дадем. "Народните представители имат правото да се произнесат", категоричен е той.

Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, призова народните представители да не употребяват темата за тясно партийни политически интереси. "Не веднъж сме споделяли от тази трибуна, че ние трябва да бъдем лоялни, но освен лоялни и достойни членове в съюзите, в които членуваме, а именно ЕС и НАТО, естествено като отстояваме нашите национални интереси", каза той.

Проданов: Вероятно освен оръжие, ще изпратим и войници на Украйна

Христо Гаджев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поздрави Божанков за позицията, която той е заел.

"Малко по-рано днес се каза, тук всички партии са за мир, но тук има партии, които са за руския мир, радвам се, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има хора, които не са за руския мир, а за мир по принцип. Въпреки всичките глупости, които бяха изказани, включително от вашата парламентарна група, да това решение е продиктувано от военната експертиза и тя е казала какво може и какво не може и съгласувано с украинската страна и е нещо, което им е изключително необходимо, за да защитят цивилното население и да няма цивилни жертви в Украйна", подчерта той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3090 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Гордост българска

2022.12.10 | 18:45

43
Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: pastebin.com/7hjLpWsu
☮️Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa☮️

2022.12.10 | 02:42

42
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

2022.12.09 | 19:18

41
Дайте оръжие и на братска австрия и холандия! Па и ако се надупите...охо!

2022.12.09 | 18:38

40
Престъпници! Мястото ви е в затвора.
dom

2022.12.09 | 17:54

39
az imam predlojenie deputatite na koziak da pridrujat tova orajie i da vlezat vav bitka s u svoiat osvoboditel rusia

2022.12.09 | 17:54

38
az imam predlojenie deputatite na koziak da pridrujat tova orajie i da vlezat vav bitka s u svoiat osvoboditel rusia
Sarbeca Z

2022.12.09 | 17:54

37
Да пратят Сашко улавия

2022.12.09 | 17:54

36
az imam predlojenie deputatite na koziak da pridrujat tova orajie i da vlezat vav bitka s u svoiat osvoboditel rusia
Да

2022.12.09 | 14:22

19
От името на кой решават тези 240 малоумници? Аз съм част от народа и съм против даването на оръжие на Украйна!

2022.12.09 | 17:53

35
Бог да пази България!

2022.12.09 | 17:52

34
e da bre kolega to 70 procenta ot balgarite ne davat orajie no parlamenta ne e na narodat a na koziak i davat li davat

2022.12.09 | 17:49

33
e da de deputatite na koziak pratiha orajie te nali za tiova sa na slujba i zaplati kam koziak.

Добави коментар

Водещи новини