Цветанов с голямо признание от Американския еврейски комитет във Вашингтон

  • 09 декември 2022 10:56

  • 463
  • 0
©

На галавечеря, провела се след тригодишно прекъсване поради световната пандемия, председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа получи високо признание от Американския еврейски комитет (AJC) във Вашингтон. Официалното събитие беше в чест на последните трима президенти на AJC – Вашингтон Симон Крисберг, Тоби Дершовиц и Ранди Трител.

В своята реч пред гостите на събитието Тоби Дершовиц, президент на AJC – Вашингтон от 2017 до 2019 г., анонсира присъствието на Цветанов сред гостите и изказа дълбока благодарност за ролята му по разследването на атентата в Бургас и обявяването на военното крило на тази организация от държавите-членки на ЕС за терористична организация.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който беше заместник министър-председател и министър на вътрешните работи беше движещата сила в България, която ясно заяви и доказа, че зад атентата в Бургас стои Хизбула. Много бе трудно да го направи, защото имаше хора, които не искаха той да говори и да каже истината. Но за куража Ви и за решителността да казвате истината и за това, че имате такова голямо влияние – аз лично искам да Ви благодаря!, заяви Дершовиц. 

Залата аплодира Цветанов със ставане на крака.

По-късно след събитието Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря със сенатора от Мериленд Шерил Каган. Двамата обсъдиха въпроси от двустранен характер, в т.ч. и различни аспекти на регионални и глобални предизвикателства на съвременния свят.

По-рано през деня Цветанов участва в конференция на Атлантическия съвет по въпросите на инициативата "Три морета". В конференцията участваха ген. Джим Джоунс, бивш съветник на президента Обама, Ян Бжежински – старши изследовател в Атлантическия съвет, водещи политолози и международни анализатори. 

Основната дискусия беше около възможностите за присъединяване на Украйна и Молдова към инициативата, в аспекта на възстановяването на Украйна след приключване на руската агресия и намаляване зависимостта на Молдова от Русия. За пореден път беше изведена изключителната важност за Източна Европа на триадата транспортна – дигитална – енергийна свързаност. Бяха обсъдени и различни аспекти на програмата за срещата на високо равнище през юни 2023 г. в Букурещ.

Последвайте канала на

Novini.bg
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини