Цветанов проведе срещи с американски сенатори на форум във Вашингтон

  • 08 декември 2022 09:48

  • 262
  • 2
Цветанов проведе срещи с американски сенатори на форум във Вашингтон
© : Евро-атлантически център за сигурност

В рамките на вашингтонския форум по разузнаване и сигурност, който се провежда в американския Конгрес, председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе срещи с американските сенатори Джеймс Ланкфорд, Бил Касиди и Синтия Лумис.

​По време на разговорите бяха обсъждани глобални и регионални аспекти на трансатлантическото сътрудничество и предизвикателствата пред съвременния свят. Като такива бяха изведени заробващите инвестиции от страна на авторитарни и тоталитарни режими в развиващи се държави, различните форми на пране на пари и не на последно място липсата на ясни правила за работа с криптовалути и произтичащите от това предпоставки за нерегламентирана, в т.ч. и престъпна, дейност.

Цветанов в САЩ, обсъди с конгресмен политическата обстановка в региона

​Цветанов запозна американските сенатори с дейността на Евро-атлантическия център за сигурност и различните аспекти на процесите в Черноморския регион и на Балканите. Специално внимание беше обърнато на енергийните проекти и отражението им върху стабилността в региона („Турски поток“). Инициативата „Три морета“ е друг важен международен инструмент, който може да допринесе за разширяване на транспортната, дигиталната и енергийната сигурност между Прибалтика, Адриатика и Черно море, като в същото време ще има повече сигурност и реално противодействие на влиянието на Руската федерация в региона.  

​В рамките на форума Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе множество срещи с представители на научни институти и неправителствени организации, работещи най-вече в областта на изследването и противодействието на трафика на хора с цел сексуална и трудова експлоатация. По време на срещите бяха набелязани конкретни бъдещи форми на сътрудничество, съвместно с международни институции и организации.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.08 | 10:23

2
Цецко , кой поръча Петър Христов ?

2022.12.08 | 10:02

1
Аууу,то като гледам е било прочистване на тръбите май!

Добави коментар

Водещи новини