Цветанов: Излизането от омагьосания политически кръг не е по силите на нито една партия

  • 09 януари 2023 17:43

  • 453
  • 4
Цветанов: Излизането от омагьосания политически кръг не е по силите на нито една партия
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

В рамките на последните два дни парламентарно представените партии привидно демонстрираха желание за диалог по наболелите проблеми на обществото и бизнеса. 

Това пише в официална позиция от страна на лидера на "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г." Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, която публикуваме без редакторска намеса: 

"Само през последните часове, остротата и конфронтацията на някой партии една към друга, даде ясен сигнал, че системните партии имат своите цели.

-ГЕРБ многократно декларират, че могат да преглътнат всичко, само, за да присъстват във всички сметки за властта и да бъдат незаобиколим фактор, без който не може да има управление оттук нататък.

- ДПС иска да си върне ролята на неоспорим балансьор в политическия живот на страната.

- БСП ще гледа своето бъдещо участие във властта, като начин за оцеляване. Ако президентът даде мандат на БСП, той ще заяви за пореден път лоялност към левите избиратели, но заедно с това ще нанесе пореден политически удар върху ръководството на БСП. Също така отново ще се види политическа безпомощност и безперспективност. 

Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще бъдат оста за мнозинство, прикрито зад експертен кабинет

На когото и да бъде даден мандатът извън БСП, това е сигнал за предварителна договорка, в която участва ГЕРБ. Излизането от този омагьосан политически кръг не е по силите на нито една партия. В този смисъл политическите договорки и задкулисието няма как да бъдат избегнати. Още повече, че нови избори не биха пренаредили местата на основните политически играчи.

Ситуацията генерално може да се пренареди в бъдеще, ако възникне дясно демократично обединение, което да интегрира и мобилизира по-голям електорален ресурс от този на „привидно десните“ ГЕРБ".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
453 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.01.09 | 19:21

4
Ти кой беше?
Рени

2023.01.09 | 18:53

3
А тоя американски агент защо не е в затвора. Откъде изпълзя пак. Бита карта е господа чужди служби.

2023.01.09 | 17:52

2
цецоу, да ти тропат клошари у асансьора, цецоу.
Емѝ...

2023.01.09 | 17:51

1
цвъки бившия гейбераст, вторият най-токсичен образ след миризливия тиквоч...

Добави коментар

Водещи новини