Лазаров: Трябва да бъдем непримирими с проявите на нерегламентирано поведение или корупционни практики

  • 06 декември 2022 16:43

  • 743
  • 0
Лазаров: Трябва да бъдем непримирими с проявите на нерегламентирано поведение или корупционни практики
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Всички трябва да бъдем непримирими с проявите на нерегламентирано поведение или корупционни практики. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност по време на днешния парламентарен контрол. Той отговори на въпрос на Петър Куленски и Ивайло Шотев („Продължаваме промяната“) относно получени сигнали за наказателно преследване срещу висши служители на Дирекция „Инспекция по труда“ – Пазарджик. 

Няма сигнали или образувани досъдебни производства срещу директора на Дирекция „Инспекция по труда“ – Пазарджик, каза министърът. Той обясни, че е било образувано наказателно дело от общ характер на Окръжен съд-Пазарджик срещу главен инспектор. Лицето е било временно отстранено от работа и е образувано дисциплинарно производство, посочи министърът. Той обясни, че след изслушване лицето е било освободено от инспекцията, но след обжалване пред съда служителят е възстановен на работа.

Инспекцията по труда е предприела съответните действия за „атакуване“ на решението на Административния съд-Пазарджик, с искане за неговата отмяна като неправилно, уведоми още Лазаров.

Лазар Лазаров: По-нататъшни преизчисления на пенсиите задълбочават неравенствата и нарушават осигурителния принос

Ще бъдат предприети всички действия съобразно действащото законодателство и разработените вътрешни правила в Инспекцията по труда, така че да не се допускат такива практики. Когато узнаем за такива, ще предприемаме и съответните действия, увери министърът, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини