Вицепремиерът Лазаров прие сурвакари от село Градец по повод Василица

  • 13 януари 2023 14:10

  • 391
  • 2
Вицепремиерът Лазаров прие сурвакари от село Градец по повод Василица
© Министерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

По случай ромската Нова година Василица вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност прие сурвакари от основно училище „Капитан Петър Пармаков" в с. Градец, община Котел. Учениците представиха ритуалите, свързани с Банго Васил, и сурвакаха политическия кабинет на Министерството на труда и социалната политика с пожелание за здраве, късмет и плодородие, съобщиха от социалното ведомство. 

Четиринадесетте деца, които участваха в празника, са от подготвителна група, начален и среден курс на обучение. Посещението им е по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

Министър Лазаров пожела на децата здраве и много успехи в училище. „Бъдете прилежни в училище, защото добрите знания ще Ви дадат повече възможности за избор как да продължите образованието си и да имате добра работа, интересен и пълноценен живот, когато пораснете“, каза той.

Вицепрезидентът посрещна виртуални гости по случай Василица

Вицепремиерът поздрави и екипа на център „Амалипе“ за дългогодишната работа за превенция на отпадането от училище на децата от ромски произход. „Благодарение на Вашите усилия все повече от тях успяват да завършат  своето образование, което им дава шанс да намерят работа и да имат пълноценна трудова реализация“, добави той.

В ОУ „Капитан Петър Пармаков" в с. Градец се учат 382 деца. През настоящата година училището празнува 220 години от създаването си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СЕКИРАТА И ДРЪВНИК

2023.01.14 | 17:56

2
РЕЗАНЕ НА БЪЛГАРСКИ, КУЧЕШКИ ГЛАВИ! ЦЕПЕНЕ НА ЧЕРЕПИТЕ! ТЪПЧЕНЕ НА МОЗЪЦИТЕ С ТОКОВЕТЕ НА БОТУШИТЕ!
СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ!

2023.01.14 | 17:37

1
ЗЕЛЕНАТА ЗОНА ПРЕД СПОРТНА СОФИЯ В СЪБОТА, ЧАСТ ОТ МЕРКИТЕ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА МАСОВИЯ СПОРТ ЛИ СА? ДА Е В А МАЙКА ВИ ИЗ РОДИ БЪЛГАРСКИ! С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини