Радев пред Вьоса Османи-Садриу: Бъдещето на Косово е в Европейския съюз

  • 30 ноември 2022 12:26

  • 558
  • 1
Радев пред Вьоса Османи-Садриу: Бъдещето на Косово е в Европейския съюз
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Република Косово Вьоса Османи-Садриу е на официално посещение у нас по покана на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Радев заяви, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността, стабилността и мирът на нашия регион.

"Когато преди 22 г. България се включи в мироопазващата операция в Косово бяха поставени три важни цели на нашия контингент. Първо, да задълбочава сътрудничеството с нашите съюзници и партньори. Второ, да изследва и се учи от опити на нашите нашите съюзници и партньори. И трето, да спомага на косовските сили за сигурност за тяхната подготовка и развитие. Днес, 22 години по-късно можем да кажем, че тези цели се изпълняват успешно. Гарантирам от името на българските Въоръжени сили, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността и стабилността и мирът на нашия регион. В това отношение българските Въоръжени сили ще продължат да си сътрудничат с Република Косово и да стоят като щит към всякакви заплахи и чужди влияния към сигурността и стабилността в нашия регион", подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на - президент на Република България.

"Нашата част на Европа е била свидетел на значими промени през последния четвърт век. В най-тежките времена от нашата история България винаги е била до нас", заяви Вьоса Османи-Садриу - президент на Република Косово.

Президентът Радев отбеляза още, че страната ни подкрепя активните усилия на Косово да се изгради като модерна, демократична и многоетническа държава. И подкрепата на тези усилия продължава неизменно от признаването на независимостта на Косово от нашата страна още през 2008 г.

Вьоса Османи-Садриу връчи почетен медал на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR). Отличието получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

Двамата държавни глави са обсъдили европейската перспектива пред Косово.

"За нас бъдещето на Косово е в Европейския съюз. Приветстваме усилията на държавното ръководство на обществеността в Косово за пълноценната европейска интеграция и всички стъпки за продължаване на реформите, за укрепване на държавните институции, за съдебна реформа, за борбата с престъпността и корупцията като ключови за бъдещото членство в ЕС", подчерта още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
558 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 21:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини