Румен Радев проведе среща с председателя на молдовския район Тараклия

  • 28 ноември 2022 20:18

  • 433
  • 5
Румен Радев проведе среща с председателя на молдовския район Тараклия
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на прие на „Дондуков“ 2 председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар. Проведеният днес разговор е в продължение на съвместното посещение на българския държавен глава и президента на Молдова Мая Санду в Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“ през октомври т.г. На среща с експерти и ръководството на университета тогава бяха обсъдени перспективите за развитие на висшето училище.

Финансирането на дейността на учебното заведение, сътрудничество за обновяване на учебната програма и подобряването на условията за студентите бяха във фокуса на разговора между президента Радев и Иван Паслар.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че средствата, които българската държава отпуска за университета, следва да се разходват при стриктно спазване на принципите на отчетност и прозрачност, съгласно законовите изисквания. „Необходимо е да се повиши интересът на младите хора към учебното заведение, което изисква включване на перспективни специалности“, заяви българският президент.

Радев: Бесарабските българи носят най-чистата и силна представа за любов към родината

От името на българската общност в Молдова днес Иван Паслар изрази  признателност за подкрепата на българската държава и на президента Радев за запазването на административно-териториална цялост на Тараклийския регион и за усилията, полагани за развитието на университета „Григорий Цамблак“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
433 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.11.29 | 05:07

4
Българският народ безрезервно подкрепя героичният руски народ в борбата му срещу нашия общ враг - сащ и нато.

2022.11.29 | 05:07

5
Няма как да си Българин, и да не обичаш Русия!

2022.11.29 | 05:06

3
България + Русия= вечна дружба!

2022.11.29 | 05:05

2
Румен Радев ще спаси България от соросоидните идиоти.
PaulaFox

2022.11.28 | 21:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини