Михаил Миков коментира грешките при вчерашната гонка с мигранти

  • 23 ноември 2022 09:32

  • 941
  • 0
Михаил Миков коментира грешките при вчерашната гонка с мигранти
© Булфото (архив)

Очевидно има допуснати грешки в действията на полицията при вчерашната гонка с мигранти, при която пострада тежко полицай. Това заяви в "Денят започва" Валери Йорданов, бивш директор на СДВР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1545

"Очевидните грешки са по отношение на провеждането на заградителни мероприятия, тъй като реално погледнато няма такива след като има такава катастрофа. Познавам пострадалия, той е добър професионалист.", каза Йорданов.

По думите му полицейските патрулни автомобили в България не са технически пригодени за преследване.

Говорителят на СГП: Шофьорът на буса с мигранти никога не е притежавал книжка

В студиото на "Денят започва" бившият вътрешен министър Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно призова да се смени тактиката с преследването на нелегалните мигранти.

"Трябва да се смени тактиката – без гонки! Има дронове, има проследяване, има външно наблюдение - това трябва да се приложи и да се хващат мигрантите на изхода на България. Иначе, тези гонки само по телевизията ще ги дават. Нищо няма да се промени", каза той.

Според Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно подадените оставки от главния секретар и заместникът му няма да доведат до решение на проблемите.

"Оставките са малко да се отпуши напрежението, не усещам разбиране на проблема. Случаите продължават. Престъпността по принцип е нагла. Потокът пари в миграцията е огромен. Там отива най-подготвеният криминален контингент. Това са хора, които не мислят колко години ще получат. Мислят, че няма да бъдат заловени и държавата трябва да е готова за такова поведение", изтъкна той.

Валери Йорданов и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно са единодушни, че наказанията за трафик на мигранти у нас не са малки - от 10 до 20 години затвор. Според тях проблемът не е в законодателството, а в съдебната практика, тъй като често заловените получават минимални присъди.

И двамата са категорични, че дискриминацията с недопускането на България в Шенген задълбочава още повече проблема с овладяването на мигрантския натиск.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини