Никола Стоянов: Не може да се очаква от служебния кабинет в такава нестабилност да внася бюджет

  • 10 ноември 2022 08:58

  • 468
  • 3
Никола Стоянов: Не може да се очаква от служебния кабинет в такава нестабилност да внася бюджет
© БНТ

Заявките са за сваляне на данъци, махане на данъци, увеличаване на разходи и това плаши служебното правителство да внесе един бюджет, не просто удължаване. Това коментира служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет относно въпроса защо се внася удължаване на сегашния бюджет в ефира на БНТ. 

Той уточни, че в парламентарната зала няма мнозинство, което да подкрепи определени политики, "а се започва едно наддаване между партиите кой ще даде повече на бизнеса и на хората, което в крайна сметка виждаме какво се случи и м.г. - започва да се отразява пагубно на бюджета във времето".

"Бюджетът представлява една тригодишна прогноза напред, свързана с политики и ние нямаме такъв хоризонт и не може да се очаква от служебния кабинет в такава изострена политическа обстановка и нестабилност да внася бюджет. Служебно правителство да взима отношение по политики, които ще имат значение през следващите 1-2-3 години, наистина е трудно", добави Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

По думите му служебното правителство успя за много кратко време да подготви всички необходими промени в закони и да ги внесе в Народното събрание.

Лазар Лазаров: Наличието на служебен кабинет не предпоставя внасянето на бюджет за 2023 г.

Във връзка с първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост министър Стоянов каза, че тези средства ще отидат за различни програми в помощ на бизнеса и в различни министерства.

"Министерство на икономиката и индустрията що касае, основно това са парите за индустриалните зони - 216 млн. лева са предвидени. Парите са били два пъти повече, но за съжаление са орязани в последната версия на плана. Ние искаме с тези пари да бъдат направени повече на брой по-малки зони в по-малки населени места. Първоначално в плана е заложено минимум 5 по-големи индустриални зони, но борбата на министерството е да се финансират повече на брой по-малки зони", обясни Стоянов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
468 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 16:08

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
е как

2022.11.10 | 09:23

1
иначе как бсп и подмяната ще си правят предизборната кампания

2022.11.10 | 10:13

2
Ами да вадят от шкафчета и чекмеджета, както правят герберастите.

Добави коментар

Водещи новини