Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс

  • 09 ноември 2022 11:20

  • 640
  • 2
Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс
© bulphoto

Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс, внесени от служебното правителство.

Правосъдният министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо обясни, че той е един от законите свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

В мотивите са посочени осъдителни решения срещу България, установяващи нарушения на свободата на изразяването на мнения, регламентирана в чл. 10 от Конвенцията на Съвета на Европа за защита на правата на човека и основните свободи.

Зарков от НС: Публични и длъжностни лица трябва да имат по-висока търпимост към обида и клевета

Другите промени са мотивирани с необходимостта от отговор на образуваната от Европейската комисия (ЕК) процедура за нарушение за неправилно транспониране от България в националното законодателство на определени разпоредби от Рамково решение на Съвета за борбата с определени форми и прояви на расизъм и ксенофобия.

Със законопроекта се цели преодоляване на конкретните критики на ЕК и пълно въвеждане в националното законодателство на разпоредбите на Рамковото решение, се посочва в мотивите. В тях се изтъква, че Рамково решение е прието на 28 ноември 2008 г., за да отговори на необходимостта да се защитят правата на отделния индивид, на определени уязвими групи и на обществото като цяло, като се предвиди наказателна отговорност за особено тежките форми на расизъм и ксенофобия при зачитане на основните права на свобода на сдружаване и свобода на изразяване на мнение. С него се определя общ подход в областта на наказателното право към определени форми на расизъм и ксенофобия, по-конкретно по отношение на два вида правонарушения - расистките или ксенофобските изказвания, подбуждащи към омраза, и престъпленията от омраза, подбудени от расистки или ксенофобски предразсъдъци.

От „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ се обявиха против промените в Наказателния кодекс. Според Петър Петров с намаляването на наказанията за обида и клевета всеки ще може да говори, каквото си иска.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ!

2022.11.09 | 12:50

2
КЪДЕ СА ДОГОВОРИТЕ С МАРИЦИТЕ ДА ВИДИМЕ КОЛКО Е СКЪП СКЪПИЯ ТОК КОЙТО ПРОДАВАТ НА ТУРЦИЯ! С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИЯ! С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРСКАТА СГАН!
Кремълският Чикатило

2022.11.09 | 12:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини