Премиерът Гълъб Донев: България и РС Македония е важно да следват положителния дневен ред в отношенията си

  • 08 ноември 2022 18:15

  • 944
  • 3
Премиерът Гълъб Донев: България и РС Македония е важно да следват положителния дневен ред в отношенията си
© Министерски съвет

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. прие в Министерския съвет министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

В хода на разговора им премиерът Донев акцентира върху необходимостта двете страни последователно да следват положителния дневен ред в отношенията си, да генерират благоприятен климат и да не допуснат ерозия на постигнатото, съобщават от пресслужбата на кабинета.

„Извеждайки партньорството на преден план в нашите отношения, показваме, че имаме реално общо желание за постигане на резултати в полза на нашите граждани“, отбеляза министър-председателят.

Буяр Османи ще бъде на работно посещение в София

В рамките на разговора акцент беше поставен върху въпроса за включването на българите в Северна Македония като държавотворен народ в Конституцията на страната, което е ключова стъпка в контекста на започването на преговори за членство в ЕС. Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. посочи още ползите от задълбочаване на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и от продължаване на секторното сътрудничество. Бяха дискутирани също сътрудничеството в енергийната сфера, както и реализирането на Коридор 8 като стратегическа европейска артерия за транспорт и комуникация.

Пред външния министър Османи министър-председателят изтъкна също значението, което България отдава, на възстановяването и поддържането на българските военни паметници на територията на Република Северна Македония, като изрази очакване за подкрепа по темата от страна на правителството в Скопие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:42

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Кремълският Чикатило

2022.11.08 | 19:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru
генералът от разведката

2022.11.08 | 19:22

1
Преди няколко седмици Путин получава доклад от Службата за външно разузнаване (на Русия), който съдържа информация за желанието на един от лидерите на страните-участнички в срещата да плесне Владимир Путин по лицето при лична среща, като по този начин демонстрира отношението си към него като военнопрестъпник и негодник. Нещо повече, този човек казва съвсем открито в своето обкръжение, че е готов да търси лична среща с Путин на срещата на върха, дори заобикаляйки протокола. Информацията е представена на Путин като недвусмислено съответстваща на реалността, а намеренията и плановете - като потвърдени от няколко източника. Путин не е готов да рискува да бъде унижен, като получи публично шамар. Затова Путин настоява за гаранции от организаторите, че няма да се срещне дори случайно с евентуалния си преследвач. Засега няма недвусмислени гаранции и според руския президент рискът (от пътуване) не е оправдан .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини