Румен Радев разговаря с алжирския и либийския си колега

  • 07 ноември 2022 18:25

  • 376
  • 2
Румен Радев разговаря с алжирския и либийския си колега
© Президентство

България високо цени ролята на Алжир като фактор на стабилност в региона на Северна Африка и Средиземно море и като особено важен партньор в осигуряването на надеждни доставки на енергийни ресурси за Европа в условията на криза.

Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който проведе днес среща с президента на Алжирската народно-демократична република Абделмаджид Тебун в рамките на 27-ата Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27), домакин на която е Египет, съобщиха от прессекретариата на Президентството. 

Румен Радев: Подходите към зеления преход трябва да са социално и икономически справедливи

Като особено перспективни сфери на двустранното сътрудничество двамата президенти откроиха партньорството в областта на енергетиката, земеделието и производството на храни, фармацевтичната и козметичната, както и отбранителната индустрия.  Българският държавен глава подчерта интереса на страната ни за провеждането в скоро време на бизнес форум между български и алжирски компании, на който да бъде обсъдена реализацията на общи проекти. Президентът Тебун изрази готовността на Алжир да задълбочи двустранното партньорство в енергетиката, включително и чрез доставки на втечнен природен газ за България.  

Възстановяването на диалога на най-високо политическо ниво между България и Либия трябва да бъде последвано и от конкретни стъпки в партньорството между двете държави в икономиката, инвестициите, здравеопазването и образованието. Това беше общата позиция на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и на председателя на Президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи, които проведоха днес среща в рамките на 27-ата Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27). 

България и Либия споделят общ интерес към размяна на бизнес делегации и провеждането на съвместни бизнес форуми, които да насърчат партньорството между компании от двете държави, беше подчертано на срещата. Мохамед ал-Менфи изрази интереса на Либия за засилване на двустранното сътрудничество в областта на здравеопазването, а Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои възможността студенти от Либия да се обучават в българските медицински университети, които предлагат най-доброто съотношение цена-качество в рамките на ЕС. По време на срещата президентът Радев изрази подкрепата на България за процеса на възстановяване на Либия и отправи покана към председателя на Президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи да посети страната ни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 19:55

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.07 | 19:41

1
Български руски изменник и предател.Ще ти търсим одговорност един ден.

Добави коментар

Водещи новини