Илияна Йотова: Немалка част от политическите партии искат веднага нови избори, надявайки се на по-добър резултат

  • 02 ноември 2022 19:11

  • 669
  • 8
Илияна Йотова: Немалка част от политическите партии искат веднага нови избори, надявайки се на по-добър резултат
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Остава в мен, продължава да стои усещането, че една немалка част от политическите партии искат веднага нови избори, надявайки се на по-добър резулта"т, коментира вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред български журналисти в Ерусалим, предаде БТА.

Тя посочи, че е била на последната среща с „Продължаваме Промяната“ и тогава от политическата сила категорично са заявили, че няма да подкрепят първия мандат. "Няколко пъти Асен Василев повтори, че аритметиката не излиза и за втория мандат", посочи още Йотова.

Вицепрезидентът все пак коментира, че ще може да даде категоричен отговор дали партиите искат нови избори, като минат всички консултации. "Както виждате, президентът този път даде достатъчно време на политическите партии в Народното събрание да направят своите анализи и контакти, за да намерят най-подходящата формула за редовно правителство", посочи Йотова.

Вицепрезидентът отбеляза, че България има нужда от редовен кабинет, за да може наистина да се приеме цялостен бюджет на страната, да се приемат законите, необходими за да се отпуснат траншовете по Плана за възстановяване и да се решат редица други проблеми.

"Що се отнася до готовността на политическите партии, на практика те заявяват, че правят всичко възможно да се състави правителство и веднага има едно „но“ и следва многоточие", коментира вицепремиерът. "Това, което на мен ми прави впечатление, е, че диалогът не върви в посока – това са проблемите на страната, дайте да видим всеки какво предлага, какви са вариантите и да се търси пресечната точка, консенсусът в тези решения", посочи тя.

Радан Кънев: Имитират се преговори за правителство

На въпрос колко време ще продължат консултациите, Йотова отговори, че това ще реши президентът според ситуацията в Народното събрание (НС). "От духа и от начина, по който работи НС, съвсем скоро ще стане ясно ще има ли България кабинет. При това правителство, което не само трябва да се създаде, а ще има своя дългосрочна програма, ще бъде устойчиво и стабилно, защото толкова много избори за такъв рекордно кратък период от време, говори само едно – нестабилност на страната", посочи тя. Йотова коментира, че отзвукът навън сред партньорите ни не е добър и според нея политическите сили трябва да го имат предвид.

Попитана имало ли е натиск от президентската институция кой да оглави спортната комисия в парламента, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира: Нека да сме сериозни. Как може да си представите, че точно спортната комисия е предмет на какъвто и да било натиск от страна на президентската институция и в крайна сметка защо.

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , участва в 17-ата Световна среща на българските медии в Ерусалим и Тел Авив.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
669 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:13

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гост

2022.11.03 | 08:53

7
Много скоро народът ни ще ви измете от луксозните кабинети, защото едни и същи 30 години нищоправят, а мафията и държавата ги храни
!!!

2022.11.02 | 22:17

6
"Не малка част от българския народ" те мрази и те презира, защото си кремълска слугиня и национален предател ма, Черевнокоске с чугунената кратуна!

2022.11.02 | 20:19

5
Свинкя
о лъснаха

2022.11.02 | 20:08

4
ТАЯ КОМУНИСТКА 10 ГОДИНИ ЩЕ ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НИ С РУСКИЯ Ш. РАДЕФ.
о лъснаха

2022.11.02 | 20:08

3
ТАЯ КОМУНИСТКА 10 ГОДИНИ ЩЕ ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НИ С РИСКИЯ Ш. РАДЕФ.
о лъснаха

2022.11.02 | 20:07

2
ТАЯ КОМУНИСТКА 10 ГОДИНИ ЩЕ ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НИ С РИСКИЯ Ш. РАДЕФ. НИ

2022.11.02 | 20:02

1
Руска шпионка.-Урва.

Добави коментар

Водещи новини