Министърът на туризма за лукс пакетите за ЧНГ: Няма как да имаме качествен туризъм на ниски цени

  • 27 октомври 2022 18:39

  • 1365
  • 3
Министърът на туризма за лукс пакетите за ЧНГ: Няма как да имаме качествен туризъм на ниски цени
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Привършват средствата от ЕС към страната ни за предоставяне на убежище на украинските бежанци. Само за настаняване и изхранване ние сме изплатили над 180 млн. лева. В момента има настанени над 20 000 души. Това заяви служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Министерство на туризма само администрира мярката. Решението какво ще се случи след 31 октомври, когато програмата приключи, ще бъде взето от междуведомствена група, която ще го предложи на МС. Димитров е убеден, че ще бъде взето държавническо решение.

„Искам да благодаря на всички хотелиери, които отвориха домовете си за бежанците. Искам да уверя бежанците, че каквото и решение да се вземе, ние ще се отнесем хуманно, а всички хотелиери ще си получат средствата“, увери той.

По думите му в момента всички министерства искат допълнителни средства от бюджета, но се намираме в много сериозен дефицит.

Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на коментира и високите цени на офертите за Коледа и Нова година в конкретен курортен град у нас.

11 500 лева за 4 нощувки във Велинград по Нова година

„Секторът разполага с ниско категорийни и висококатегорийни обекти. Почти всички коледни и новогодишни пакети в известен наш курорт, са продадени. За всеки има по нещо, според възможностите му. Няма как да имаме качествен туризъм на ниски цени“, обясни министърът на туризма.

Той каза също, че ваучерите все още са активна мярка.

„Сектор „Туризъм“ в Плана за възстановяване беше споменат много малко пъти. Ние заварихме един план, който не беше добре структуриран. Вече имаме възможност да кандидатстваме по програма, с която да дигитализираме нашите услуги, което ще е от голяма полза“, каза още Димитров.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как

2022.10.27 | 21:39

3
Да имате изобщо туризъм лакоми ненаситни мушенници!
Чочо

2022.10.27 | 20:48

2
За 11 000 лева ще трябва да има елитни проститутки!!
PaulaFox

2022.10.27 | 19:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини