Разделиха Правната комисия в НС на две

  • 26 октомври 2022 10:25

  • 1094
  • 4
Разделиха Правната комисия в НС на две
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите разделиха Комисията по конституционни и правни въпроси на две. По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, бе решено да се направят промени в Правилника за организация на дейността на Народното събрание, с които се обособяват две постоянни комисии - Комисия по конституционни въпроси и Комисия по правни въпроси.

При представянето на предложението Атанасова заяви, че вчера единодушно е било взето това решение и че е постигнат консенсус с останалите председатели на парламентарни групи.

Считаме, че високата натовареност на Комисията по правни въпроси би се преодоляла със създаването на една допълнителна Комисия по конституционни въпроси, в която да се обсъдят всички възможни промени в Конституцията, ако Народното събрание реши да прави такива, коментира Атанасова.

Над 70 поста трябва да попълнят депутатите

Тя посочи също, че в Комисията по конституционни въпроси може да се разглеждат и въпроси, свързани с отнемане на депутатски имунитет, ако има такива искания, както и въпроси относно концепцията за развитие на правосъдната реформа.

Считам, че тази комисия е редно да бъде на паритетен принцип, а Комисията по правни въпроси – на пропорционален, коментира също Атанасова.

С решението се правят изменения в правилника на парламента, с които се обособяват общо 25 постоянни комисии. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1094 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:43

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.26 | 11:46

3
когато бяха ГЕРБ на власт имаше ред и спокойствие....сега като са комунистите на Румен Радев на власт, всичко е на опаки...кражби, убийства и грабежи по улиците!

2022.10.26 | 11:38

2
когато бяха ГЕРБ на власт имаше ред и спокойствие....сега като са комунистите на Румен Радев на власт, всичко е на опаки...кражби, убийства и грабежи по улиците!
Емѝ...

2022.10.26 | 11:19

1
поредната тъпотия - правнонеграмотните "юрисконсулти" в парламента искат повече надбавки за участие в комисии.

Добави коментар

Водещи новини