Александър Иванов от ГЕРБ: Трябва да има обединение по политики

  • 24 октомври 2022 11:34

  • 236
  • 1
Александър Иванов от ГЕРБ: Трябва да има обединение по политики
© Булфото (архив)

Политическото инатене продължава. Видяхме при избора на председател на Народното събрание. Важното е, че конституирахме ръководство на парламента. Определени парламентарни групи искат да провалят формирането на какъвто и да е политически диалог.

Поканили сме министъра на финансите Росица Велкова, за да я изслушаме как ще се финансира бюджетният дефицит през следващите години. Гражданите трябва ясно да се запознаят какво ще има пред държавата през следващите години. За година и половина се приеха четири бюджета, при които Асен Василев нито веднъж не даде реалната прогниза.

Сачева (ГЕРБ): Готови сме и за управление, и за нови избори

Трябва да има обединение по политики. Ясно е, че имаме огромни разногласия. Но за да покажем, че трябва да сложим ред в този хаос, внасяме седем мерки – забрана за либерализация на пазара на електроенергия за битовите потребители, запазване на компенсациите за бизнеса, намаляване цените на горивата с 1 лев, дългосрочен договор за неруски газ, лицензиране на неруското ядрено гориво, облекчаване на режима за ВЕИ и Закон за офшорния вятър.

Пазарите повишават лихвите по дълговете на България и не ѝ отпускат заеми в пълния размер. През 2025 г. само лихвите по кредитите ще са почти 3 милиарда лева. Държавният дълг ще нараства лавинообразно до стряскащите 75 милиарда лева. Политическите партии трябва да седнат и да си говорят, за да подобрим тази ситуация.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
236 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.24 | 12:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини