Митов: Компромис с определен тип принципи може да се направят, както беше с ротационното председателство

  • 20 октомври 2022 08:00

  • 229
  • 1
Митов: Компромис с определен тип принципи може да се направят, както беше с ротационното председателство
© Булфото (архив)

ГЕРБ се промени и си научи уроците. Но някои хора все още с площадните крясъци, трябва да научат уроците, които ние научихме.

Трябва да има системност, системни партии, от където да излизат подготвени хора, които знаят правилата и законите на страната ни, за да не преживяваме такива странни дни като вчерашния.

Зад всяка една партия има български граждани, най-голямата има най-много гласоподаватели. Това, че другите партии не зачитат правото на първите да излъчат председател за НС, значи, че не обичат голяма част от българското общество. Не се делиш като племенен вожд, не се държиш като дете, както Асен Василев вчера и да се обявиш за кюре-опростител. Надявах се, че ще има политически разум и ще има диалог. 

Доц. Киселова разкри какво трябва да стане, за да се избере шеф на парламента

Има компромиси, които са възможни, други които противоречат на законите. Снощи приехме предложението на ДБ за ротационно председателство. ПП оттеглиха кандидата си, дано се отпуши работата на НС.

Парламентарната логика, а и според традицията на НС, най-голямата политическа партия излъчва председател. 

Няма логика партия с няма и 10%, като БСП, да има председател, как е легитимно това? „Двама се карат и трети печели.“ - не е политическа логика. Говорим за тежест на електората. 

Компромис с определен тип принципи може да се направят, както беше с ротационното председателство. Но след оттеглянето на ПП подобен вариант не седи. След оттеглянето на Минчев по-малките партии трябва да постъпят както направи самообявилата се опозиция и да изтеглят кандидатите си.

Инфлацията натиска хората, бизнесът е зле. Цени на газ, ток са високи. Бюджетът е продънен. Оттеглянето на Минчев, бе защото хората очакват това, защото България има сериозни проблеми за решаване.

Надявам се днес, след вчерашния странен ден, че ще успеем да развържем възела и ще се появи разум, и цялото желание да се руши няма да продължава да доминира в българския парламент. Да създаваш нови проблеми е изумително. Може да си опозиция и да спазваш институционалните отношения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 20:12

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини