Президентът разговаря с Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България

  • 11 октомври 2022 17:02

  • 998
  • 2
Президентът разговаря с Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика, основана на задълбочен експертен анализ, която да надхвърля ограничения мандат на дадено правителство.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който проведе среща на „Дондуков 2“ със служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Пеканов с концепция за Експертен съвет за икономически анализи

Съветът, в който на доброволни начала участват водещи икономически специалисти, има за цел да предоставя на обществото и институциите позиции, становища и предложения за икономическата политика на страната и да подпомага вземането на решения в тази област. Съветът има консултативен характер и се председателства от Пламен Ненов, професор по макроикономика в Norwegian Business School.

Държавният глава отбеляза необходимостта от активна обществена дискусия за икономическото развитие на страната и недопускане на нейното неглижиране провеждането й единствено в рамките на предизборни кампании. Президентът открои и приноса на независимата академична оценка на икономическите процеси в страната, основана на  постиженията на съвременната наука, която все повече трябва да бъде използвана и при определянето на политиката за икономическото развитие на България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
998 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 18:48

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
баба гицка"

2022.10.11 | 18:04

1
ало, зеления чорап - изпрати на ГЕШЕВ хасан василев за далаверите и посредниците

Добави коментар

Водещи новини