Захариева: Президентът дава време за успокояване на страстите и вразумяване на политическите лидери

  • 11 октомври 2022 10:10

  • 626
  • 2
Захариева: Президентът дава време за успокояване на страстите и вразумяване на политическите лидери
© Булфото (архив)

"Намесата на България е с цел да се спомене натовска държава. Не вярвам да има българска следа. Въпросът е да се замислим защо точно България."

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

Този коментар направи пред БНР Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, бивш министър на външните работи във връзка с разследването на взрива на Кримския мост, в което бе спомената България. 

Тя смята, че замесването на името на страната ни от страна на руския президент е заради "абсолютно колебливата позиция на предишното правителство" за войната в Украйна.

"Той просто счита, че България е слабо звено в НАТО, затова необезпокоявано може да спекулира с името на България."

Мълчанието на българското правителство в случая не помага, отбеляза бившият външен министър.

"За съжаление, продължава тази колеблива позиция на България. Колкото по-бързо се извърши тази проверка и колкото по-бързо се опровергае, толкова по-добре за България."

Президентът свиква Народното събрание на 19 октомври

Относно преговорите за бъдещо правителство Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на посочи, че със свикването на парламента на 19 октомври президентът дава време на всички политически партии, не само на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Тя нарече това "малко по-дълъг период за успокояване на страстите и вразумяване на политическите лидери".

Позицията да направим коалиция с ДПС и "Възраждане" е абсолютно безпринципна, заяви Захариева в предаването "Преди всички".

Запитана има ли шанс контактната група тя изтъкна, че Плевнелиев и Паси са "ясни евро-атлантици".

В ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в все още не е обсъждан вариантът за трети мандат за партията на Стефан Янев "Български възход".

Гаджев от ГЕРБ: Кабинетът "Петков" се събори сам

По думите на Захариева ако първите две политически сили не направят кабинет, "е почти невъзможно да се направи с третия мандат, още повече с най-малката партия в момента".

"Не желаем да посочваме нито премиер, нито министри все още. Поставяйки име на масата, това е вредна практика, не помага за постигане на съгласие и консенсус", допълни тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:55

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
и

2022.10.11 | 13:03

1
тая почна да говори глупости. да внимава какво говори, а тези, които ще управляват - какви ще ги вършат, защото една от причините ПП да не са първи е глупавата им анти-руска политика. Колкото и пари да плащат американците това няма да промени чувствата на българския народ. Така че по-полека!

Добави коментар

Водещи новини