Христо Иванов: Гешев осигурява наказателна безотговорност на Борисов

  • 09 октомври 2022 11:14

  • 2350
  • 29
Христо Иванов: Гешев осигурява наказателна безотговорност на Борисов
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Българската политическа система се трансформира и минава в ново състояние, в което изглежда, че в обозримо бъдеще никой няма да може да сформира самостоятелно управление и мнозинствата ще бъдат от 3, 4, а може и от 5 формации. Това налага промяна в подхода на политиците към въпроса за съставянето на мнозинства, което изисква търсенето на допирни точки, извеждането на национални приоритети, диалог. ... При правенето на коалиции трябва да се отчете обществената воля, посоката, в която България трябва да се развива, за да може едно управление, което е избрано, да може да оцелее и да взима тежки решения, които изискват смелост, а трябва и обществена подкрепа". Това заявив ефира на БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, лидер на "Да, България".

Иванов подчерта, че има огромно обществено настроение на неприемане на идеята ГЕРБ да се върне на власт: "Това е заради простия факт, че с тях се свързва съзряването на българския корупционен модел. Той има своите корени в комунистическия режим, поддържан е винаги във връзка с влиянието на Кремъл в България, но зрялата му фаза настъпи при управлението на ГЕРБ. Докато ГЕРБ не се обърнат с лице към тази реалност, не поемат отговорност за нея и не я поставят като крайъгълен камък на политиката от тук нататък, те няма да могат да намерят допирни точки с останалите партии, за да могат да бъдат приемлив участник в конфигурация за управление".  

По думите му въпросът за корупцията не може да бъде поставян накрая, в името на това да се състави управление: "Не можем да говорим нито за принципно, нито за реформаторско, нито за евро-атлантическо управление, ако не поставим корупцията в центъра на вниманието, защото тя е в центъра на вниманието на обществото. ... Управление, което в самото начало казва, че корупцията някак си ще я замете под килима, няма да се ползва от обществена подкрепа. ...Ако кажем, че корупцията не е приоритет за нас, това означава, че ще крадем или ще толерираме кражбата. ... Тя е огромната врата, през която влиза ръката на Кремъл".

Съпредседателят на ДБ изтъкна, че главният прокурор Иван Гешев осигурява наказателна безотговорност на Борисов, а Бойко Борисов осигурява на Гешев политическа безотговорност и даде пример с липса на интерес от страна на прокуратурата към доклад на ДАНС, "в който се казва, е Борисов е знаел, че строи "Турски поток" на българска територия единствено и само в полза на Путин и така му позволява да заобиколи Украйна и е един от елементите на неговата подготовка за тази агресия":

"Докато не се разкъса това порочно приятелство (Борисов - Гешев - б.р.), разговор за нормализация на българската политика е невъзможен. Докато ГЕРБ продължават да се правят на неразбрали, подкрепа от нас за техен мандат е невъзможна. Хеле пък с ДПС и Делян Пеевски".

Ген. Атанасов припомни на Борисов как арестуваха Тодор Живков

Той беше категоричен, че правосъдието в България трябва да се нормализира и да стане неутрално и ефективно.

 Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския коментира и упрека от президента Румен Радев към "Демократична България", че "бърза да тласне страната ни във войната, още дори преди да е свикан парламентът":

"От началото на войната, която Путин води в Украйна, Радев и неговото обкръжение през цялото време се опитват да я подценят като фактор. ... Тази война е срещу нас, ние не можем да застанем в неутрална позиция. Заставайки в неутрална позиция, към което тласка Радев, ние се излагаме в много по-голяма степен на рисковете от тази война".

Според него България има интерес от консолидирана позиция на Източна Европа, ЕС и НАТО, която с голяма твърдост да участва в принуждаването на Путин към мир: 

"Не може цяла Европа да разбира колко е важно това нещо, само Румен Радев да бъде на другото мнение и да бъде най-умният".

Последвайте канала на

Калина Христова
2350 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2022.10.12 | 23:22

29
ти като беше правосъден министър, кво направи?

2022.10.09 | 18:38

28
Олигофрен

2022.10.09 | 16:40

25
Обвинения се аргументират с доказателства. Вие имате само предположения, които бяха опровергани от следствените служби у нас и в чужбина. Неверни твърдения, умишлено уронващи нечий авторитет , се наричат "клевета" и се наказват от закона.Ма то на туй челюстите му по-широки от фонтанелата - как да разбере. Може само да плюска.
Ристьо Мазното

2022.10.09 | 17:52

27
Кривоносия лъжец - Ристьо Маджото ни поучава и учи на морал - дума, която го кара да повръща от отвращение. Няма по голям мазник и продажник от него. За това Господ го е наказал с такъв нос за да го разпознават хората от далеч що за гюбре е.

2022.10.09 | 17:03

26
Стига сте бягали от отговорност един път поеми отговорност и използвай момента да направите нещо за правото
баба гицка"

2022.10.09 | 16:20

24
лъжите на дъ и бъ - мафиотите на божков, бобока и прокопа се СТРАХУВАТ ОТ ГЕШЕВ и за това ревът - скоро в следствието заедно с пппп и ку рнела
Aaaa

2022.10.09 | 15:56

23
Още ли не са те гръмнали бе свиня крадлива
Доротея

2022.10.09 | 14:15

20
Пинокио,ти си едно лайно
Нйй

2022.10.09 | 14:47

22
Парите и бабокоф Акомулатори под земята тровят България Ти си продажно Мекере

2022.10.09 | 14:43

21
Защо едно??!!
haho

2022.10.09 | 13:55

19
да...йба и гномати да....йба кога лапаш кюфтетата мълчиш кога чакаш да ти хвърлят кокалче квичиш
Станахте банални с

2022.10.09 | 13:32

18
този Борисов.
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.10.09 | 13:21

17
НАЛИ БЕШЕ ВЪВ ВЛАСТТА, ПЕДEPУHГЕЛ? КАКВО НАПРАВИ ПО ВЪПРОСА?

Добави коментар

Водещи новини