Чистката на служебния кабинет продължава с нови уволнения

  • 27 септември 2022 11:32

  • 1694
  • 0
Чистката на служебния кабинет продължава с нови уволнения
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и институции, продължава и започва да предизвиква серия от международни скандали – ОССЕ, Патентно ведомство, българо-японско сътрудничество.  

Министерство на икономиката острани двама от тримата членове в борда на държавната фирма "Ел Би Булгарикум" (Пламен Пувков, Гергана Карааланова). И двамата избрани след законно проведен конкурс с петгодишен мандат. "Ел Би Булгарикум" е сред най-успешните и сериозни държавни предприятия, дружеството е на печалба и поддържа международни контакти на най-високо ниво. Смененото ръководство стабилизира дружеството и започна разширяване на неговата дейност. Рокадите може да предизвикат сътресения в отношенията със сериозни търговски партньори като Япония. 

Здравният министър уволни шефа на една от най-големите болници у нас

Ето кои са назначените на тяхно място - като компетенции и образование. Чанко Дунчев като представител на държавата е бивш технически служител в централата на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на при Пламен Юруков, напуснал с отворено писмо, за да отиде към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, откъдето е изгонен през 2009 година. Клементина Грохчева, също като представител на държавата е член на Национална младежка мрежа с председател Филип Кирев.

Кирев беше главен секретар на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на по времето Юруков и началник на кабинета на Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва като министър на икономиката. Очевидно е, че Радев реставрира целия екип на Юруков-Лукарски в министерството след като назначи и Констатин Арабаджиев от същия тесен кръг в КЗП. Третата назначена – Невена Петрова е съдружник и управител в цели 8 дружества, с много разнороден предмет на дейност.  

Уволнения в Министерството на транспорта

В Патентното ведомство продължават масовите уволнения, някои от които поставят под риск отношенията на институцията с европейските й партньори. Това става ясно от позиция на служители от ведомството, изпратена до президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Очаква се уволнените ( почти всички директори, главен секретар, екперти, юристи) да излязат с имената и лицата си с нарочна позиция и да разкрият сериозни нарушения в агенцията – уволения, натиск, принудителни отпуски, липса на ценз за заемани длъжности, злоупотреба с власт.  Ръководството на Европейската патентна организация вече отказа планувана за тази седмица официална визита в България, пише Блиц.

През последните дни е сменено и ръководството на "Индустриална зона- Бургас", без никакви мотиви и без да има управленски проблеми или скандали около работата им. Напротив, очакват се чужди инвеститори и се подготвят проекти в Бургас, които да доведат до нови работни места.  

Същевременно вървят странни назначения като това на мисис България – Радка Орцова за финансов контрольор на „Агенция пътна инфраструктура“, бива кандидат депутатка от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, с чийто подпис ще се одобряватт стотици милиони за пътно строителство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини