Атанас Пеканов е на двудневно посещение в Хърватия

  • 27 септември 2022 11:09

  • 411
  • 0
Атанас Пеканов е на двудневно посещение в Хърватия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Продължава двудневното работно посещение българската делегация, водена от служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, в Хърватия.

Целта на визитата, започнала вчера, е запознаване с опита на Загреб в приемането на страната в еврозоната. 

В състава на родната делегация са включени също представители на Българската народна банка и Министерството на финансите.

Очаква днес вицепремиерът Пеканов да бъде посрещнат от министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович.

Атанас Пеканов с коментар за приемането на еврото у нас

Освен това ще бъдат проведени работни срещи с министъра на финансите Марко Приморац и ръководството на централната банка на Хърватия.

Предвидено е и посещение в Хърватския сабор (парламента), където българската делегация ще бъде посрещната от Домагой Хайдукович, който е председател на Комисията по европейските въпроси.

Вчера Пеканов се запозна с процеса по преминаване на националната валута на Хърватия към еврото, като направи обиколка в Загреб на редица търговски обекти. Проведени бяха срещи и с министъра на регионалното развитие и европейските фондове на страната домакин Наташа Трамишак, както и с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в Хърватия Огнян Златев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини