Гълъб Донев: До 3 седмици ще бъде възстановена инфраструктурата в наводнените села

  • 14 септември 2022 10:20

  • 572
  • 3
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Миналата седмица в рамките на заседанието на МС изслушахме областния управител на Пловдив и кметовете на общините Марица и Карлово. Общото ни становище е, че хората в пострадалите села имат нужда от хора, които да им помогнат, за да продължат живота си на чисто и да не газят в кал, когато влизат в домовете си. Това каза на заседание на Министерски съвет днес служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

"Правителството, заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и на населени места, продължаваме с повече хора и техника дейностите по разчистване на Каравелово, Богдан и Слатина. Важно е по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там", добави той.

Той сподели, че утре ще се включат 450 военнослужещи и техника, а в петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в селата, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората.

"Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и много доброволци от цялата страна. Тук е мястото отново да изразя благодарността си към всеки българин, който от 2 септември насам живее с мъката на хората в Карловско и е солидарен с тях не само на думи, но и с действията си", добави той.

Гълъб Донев: Следващата седмица интерконекторът с Гърция ще има Акт 15

"Тази сутрин разговарях отново с областния управител на Пловдив – Ангел Стоев. Получих информация, че електрозахранването в домовете на хората е възстановено и се работи по възстановяването на уличното осветление в селата. До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно и почистени", каза още Донев.

Правителството ще отпусне допълнително 200 хиляди литра вода от държавния резерв за пострадалите села в Карловско.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
572 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.14 | 12:07

3
Мяза на гугутка
КУЧЕТО

2022.09.14 | 11:50

2
ЪХЪЪ
тц тц тц

2022.09.14 | 11:46

1
:)))))))))) То др не остана

Добави коментар

Водещи новини