Министър Шишков: Акт 16 за интерконектора трябва да има до следващата сряда

  • 13 септември 2022 21:15

  • 1053
  • 4
Министър Шишков: Акт 16 за интерконектора трябва да има до следващата сряда
©
Слушай новината Слушай новината

"Това, което ме ядоса днес е фактът, че освен че не е разплащано за "Хемус", част от лотовете бяха спрени и работиха на изключително бавни обороти. За съжаление се е наложило да бъдат одобрени проекти за преработка по време на строителство и тези проекти са се забавили изключително дълго време. Сега, когато ние съживихме строителството на "Хемус", се оказа, че тези съоръжения, за които има да се одобряват проекти, те все още не са готови и няма да може да започне незабавно строителството", заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това, което са осигурили със законов механизъм - да продължи строителството на четвърти и пети лот, нищо не се е променило. 

Шишков открил строителен хаос на АМ "Хемус"

"Никой не пожела в продължение на 7 месеца да бъда узаконено строителството, а не да се търсят вратички, както бяхме свидетели по-рано. Трябва да се регламентира това строителство. При седми и осми лот не е правено нищо. Така, както бяхме оставили "Хемус", така го заварихме. При скоростния път от Ботевград към Видим положението е същото", посочи служебният министър пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че голяма част от незаконното строителство е възлагано от държавата. 

"Това е отново онзи начин на управление на ГЕРБ, който ни доведе до всичките проблеми - чисто правни и юридически. Проектът за магистрала "Европа" е съгласуван с всички министерства. Имаше проблем с кмета на Костинброд и с него сме се разбрали. Той си изтегли възраженията. Магистралата трябва да бъде завършена края на 2023 година", каза арх. Шишков.  

И заключи, че вече официално тече газ от Гърция към България. 

"В рамките на този един месец ние поддържаме непрекъсната връзка със строителя на интерконектора. Ако акт 15 го подпиша тази седмица, до сряда-четвъртък следващата седмица, трябва да има и акт 16", допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1053 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.14 | 05:43

4
Отпадъци миризливи, как вървят "преговорите" с Гъзпром, дришльовци?
Шишков

2022.09.14 | 03:12

3
Какво пие тоя идиот? Има еид на прегазен от трамвай.
????

2022.09.13 | 22:58

1
Министър Шишков, а АКТ 16 за "Южен-Балкански-Турски" поток, ИМА ли?! Къде е ТОЙ, и КОГА ще ПРОВЕРИТЕ?!

Добави коментар

Водещи новини