Министър Лазаров: Приоритет е подобряването на възможностите за учене през целия живот

  • 13 септември 2022 13:01

  • 548
  • 0
Министър Лазаров: Приоритет е подобряването на възможностите за учене през целия живот
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Постоянен приоритет, който имаме е, да подобрим възможностите за учене през целия живот, развитието на социалния диалог и да намалим дела на хората, които живеят в бедност. Това каза служебният министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност на брифинг в Министерството на труда и социалната политика. Той коментира Програма „Развитие на човешките ресурси“ (ПРЧР) (2021-2027 г.) със заместник-министър Наталия Ефремова и Йерун Юте, началник на отдел В/5 „Румъния, България“ в Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия.

Първият приоритет е насърчаване заетостта и развитие на умения, отбеляза Лазаров, като уточни, че 42 % от средствата на програмата са насочени по тези приоритет. Целта е да бъдат достигнати над 170 хил. заети и безработни за обучение за придобиване нови умения и да бъдат подготвени над 130 хил. души за дигиталния преход на икономиката, да се създадат нови работни места и да бъдат подкрепени предприемачите.

Вторият приоритет, социално включване и равни възможности, е с бюджет от 37 процента от средствата на програмата и е насочен към 220 хил. души, посочи Лазаров. Специален приоритет е насърчаване на младежката заетост, като той получава почти 19 процента от средствата по програмата и цели да обхване 115 хил. младежи, допълни Лазаров, цитиран от БТА. 

Служебният социален министър Лазар Лазаров оглави Надзорния съвет на НОИ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини