Министър Гечев: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

  • 07 септември 2022 08:36

  • 12072
  • 7
© Булфото (архив)

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях. Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „Тази сутрин“.

„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се износва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.

Близо 100 военнослужещи отстраняват щети от наводнението в три населени места в Карловско

Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на медиите. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.

Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реката, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към напоителни системи.

РЗИ с важни съвети към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия

„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Относно предстоящите през уикенда валежи, земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.

Министърът призова всички животни, независимо дали са регистрирани или са от типа "заден двор" да бъдат описани в протоколи, за да може хората да бъдат компенсирани. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
12072 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Лъжеш!

2022.09.07 | 10:30

5
Лъжеш, нищожество червено! Лъжеш, лакей кремълски и некадърник, назначен за запъртък в "Гълъбарника" на грозното ЗаКаПеЧе - по-червено в червата и от теб! Всички дървета са били незаконно изсечени и ти го знаеш, ама лъжеш като дърт циганин, за да прикриеш престъплението на герберастко-СДС-арско-сарайска престъпна шайка, която изсече горите на България! Милиони са били платени за "почистване" на коритата на реките, които преляха! КОИ "правилни фирми" са гушнали милионите и са ги "почистили", че се стигна до трагедията?! Хайде бе, нищожество от Гълъбарника, хайде измитайте се по-скоро, защото сте кошмар! Да, кошмар, позорен и унизителен слугинаж към Кремъл и национално предателство!

2022.09.07 | 11:47

7
С най-топли чувства,подбирай градивни думи,омразата те изяде

2022.09.07 | 11:42

6
в момента им е само до дърва! те къщи нямат, за дърва мислят!

2022.09.07 | 09:01

1
а бе те са за хората,ама що не им вземете по 100-тина лева кубика така за спорта,да си знаят.

2022.09.07 | 09:51

4
Така за спорта да си знаеш,да ти вземат и последния залък
Еми...

2022.09.07 | 09:33

3
А изсечените, заради които стана наводнението, кypво комунистическа?

2022.09.07 | 09:16

2
Този е много объл... Що за глупост да го изрече?! Звучи като гавра....

Добави коментар

Водещи новини