Зам.-министър на транспорта за БДЖ: Картинката е трагична, извинявам се на хората за условията

  • 30 август 2022 18:05

  • 1842
  • 3
Зам.-министър на транспорта за БДЖ: Картинката е трагична, извинявам се на хората за условията
© Кадър: БТВ

Стартирах проверката, защото бях пострадал между участъка между Пловдив и София. Условията във вагона бяха изключително нелицеприятни, както местата за сядане и тоалетните. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV служебният зам.-министър на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски.

,,Картинката не е никак розова, даже е трагична. БДЖ не изпълнява договора си с държавата в пълния си обем. Няма нормално обслужване на населението, отделно "Пътни превози" е в тежко състояние, особено по отношение на хигиената'', каза още той.

На този етап изпълнението на графика, за периода от началото на годината до момента, показа изключително тревожно състояние, съответно на извършването на услугата по договор с държавата за превоз на пътници. От началото на годината са отменени 5700 бързи и пътнически влакове. Това са повече от 12 дни, в които на територията на България не са се движили влакове. При сегашното състояние на парка – локомотиви и вагони, ежедневно генерираното закъснение при изпълнение на графика е в порядъка между 1000 и 1800 минути среднодневно, обясни Папукчийски.

Зам.-министър Папукчийски: БДЖ е в изключително притеснително състояние

На база на тази констатация съм разпоредил на управляващите, в лицето на Управителния съвет и Генералния директор на БДЖ, до 22 септември да се предприемат незабавни мерки за отремонтиране на локомотиви и вагони, които да могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този вид, в който трябва да я предоставяме на гражданите, коментира още ресорният зам.-министър.

Той подчерта, че на този етап няма да има увеличение на цените на билетите.

Накрая Папукчийски се извини публично на хората, които са принудени да пътуват с БДЖ в сегашните условия, и добави, че условията, при които работят служителите на държавните железници, също не са по-добри.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1842 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.30 | 19:31

1
стартирах проверката, защото бях пострадал... Ами, ако не беше "пострадал"? НЕЩАСТНИК!

Добави коментар

Водещи новини