БДЖ пуска шест нови локомотива „Смартрон“

  • 30 септември 2022 12:16

  • 790
  • 2
БДЖ пуска шест нови локомотива „Смартрон“
© БДЖ
Слушай новината Слушай новината

Общо шест от новите локомотиви „Смартрон“ на БДЖ, които са спрени от експлоатация за подмяна на моноблокови колела, ще бъдат пуснати поетапно в движение до края на октомври, съобщават в писмо до медиите железниците.

След разпореждане на зам.-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски за предприемане на спешни действия от страна на ръководството на БДЖ, е изготвен стриктен график за извършването на смяната на старите износени моноблокови колела с нови.

Първият модернизиран теснолинеен локомотив получи сертификат за движение

По този начин е подобрена ефективността в изпълнението на дейността, като до момента изцяло са възстановени и в движение три локомотива.

Според одобрения график до понеделник /3-ти октомври/ се очаква да бъдат готови други два, а до края на седмицата /7-ми октомври/ ще бъдат възстановени и още два локомотива „Смартрон“. Следващите два локомотива с подменени моноблокови колела, ще бъдат готови до 21-ви октомври 2022 г.

Чрез възстановяването на локомотивите „Смартрон“ в експлоатация се намалява дневният недостиг на тягов подвижен състав за обслужване на композициите, като това води до значително подобряване на изпълнението на Графика за движение на влаковете.

Цветелина Кирилова
790 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дочо

2022.09.30 | 12:33

1
Докато влаковете не престанат да закъснават масово, каквито и модерни да купуват, пак ще са без пътници.

2022.09.30 | 16:18

2
влаковете не са без пътници само да информирам на една малка гара слизат толкова пътници колкото за 2 автобуса

Добави коментар

Водещи новини