Атанас Зафиров (БСП): Инцидентът в Бургас е зловеща илюстрация на безсилието на държавата

  • 26 август 2022 21:32

  • 2916
  • 3
Атанас Зафиров (БСП): Инцидентът в Бургас е зловеща илюстрация на безсилието на държавата
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"За съжаление, инцидентът с автобуса в Бургас е зловеща илюстрация на безсилието на държавата, която вече много години не може да се справи с каналджийството, корупцията в системата на МВР и разхищението на държавни средства. Изграждането на защитното съоръжение на границата се превърна в един от най-скъпите инфраструктурни проекти въобще в историята на страната", коментира зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Събеседникът на медията изтъкна, че за решаването на този въпрос държавата трябва да мобилизира всичките си усилия и няма да стане без помощта на армията. Гостът отбеляза, че в предизборната програма на БСП е включено пълното ликвидиране на каналджийските канали чрез създаване на местни екипи от МВР и ДАНС в партньорство със специалните служби на ЕС.

"Не трябва да се допуска да стане такъв инцидент, за да може държавата да се активира и да покаже, че има воля да се справи с този проблем. Няма да стане без разрушаване на схемите и без бъркане в раната. Дано този път да има наистина наказани. 15-годишното момче трябва да понесе изключително тежко наказание", каза още Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Според него бройката на хората, които нелегално преминават границата, са много повече от хиляда души, и в момента има засилен мигрантски трафик. Той смята, че държавата има необходимите лостови механизми. Зам.-председателят на БСП посочи, че трябва да се отделят още средства за борба с миграционния трафик.

Вижте удара между автобуса с мигранти и патрулката в Бургас, отнел два живота

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2916 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Росен

2022.08.27 | 06:46

3
Ълни глупости ръси тоя. Инцидента е груба грешка допусната от желание за бърза слава от двамата полицаи в колата. Тотална глупост от тяхна страна . Излишен ненужен риск.
А бе чукан недодялан…кекв

2022.08.26 | 23:25

2
Може ли да се опитваш да извличаш политическа полза от една трагедия? Не те ли е срам бе говедо?
ПП=Радева президент, Семерджиев премиер!

2022.08.26 | 22:04

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

Добави коментар

Водещи новини