Никола Минчев води листата на ПП в Пловдив и Кърджали, Бойко Рашков- в Перник

  • 15 август 2022 14:30

  • 1389
  • 1
Никола Минчев води листата на ПП в Пловдив и Кърджали, Бойко Рашков- в Перник
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-рейтинговият политик от последния парламент Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са става на 99 процента лидер на листата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ за Пловдив, твърди „Марица“.

Това няма да бъде променено, дори ако ПП се яви съвместно с „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

Изненадващата смяна на родения в Пловдив бивш премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически с Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са в 16-и МИР е свързана с няколко причини. Едната е, че той спечели много симпатии покрай показното му сваляне от шефския пост в Народното събрание, изкарало хиляди по жълтите павета. Така със сигурност ще привлече солидна подкрепа в Пловдив, а Петков може да дърпа листата на ПП в друг регион.  

До 30 август партиите и коалициите регистрират кандидатските си листи за изборите

Бившият шеф на парламента ще поведе и листата в Кърджали, защото от „Промяната“ не виждат кой друг може да измъкне едно място в бастиона на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. На последните избори хората на Доган взеха 4 мандата, а „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ пребори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за петия.

Всъщност най-голяма съпротива срещу решението Минчев да води в Пловдив и Кърджали дошла от пернишката организация на "Промяната".  Оттам били категорично против тяхното момче да не води местната листа. В крайна сметка след големи уговорки рокадата била преглътната.

Като компенсация №1 на „Промяната“ в миньорския град става Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Бойко Рашков и отцепници от ИТН водят листите на ПП

Други сериозни размествания  в листите на ПП за Пловдив и областта няма да има. Професор Христо Даскалов остава втори в градската листа, трети е местният лидер Росен Костурков, следват бившите депутати Николай Ангов и Венцислава Любенова.

В Пловдив-област водач на „Промяната“ е Костурков, но като голям коз се смята поставеният под №2 втори бивш зам.-министър на земеделето Иван Христанов. Той се прочу с отказания подкуп за половин милион, предложен му, за да остави частната лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево". За ПП Христанов е жива емблема на борбата с корупцията, което се очаква да спечели симпатии. 

На трето и четвърто място в Пловдив област вероятно ще са също бившите депутати Стою Стоев и Гергана Данева. В партията на харвардци вече са стиковали позициите и в останалите избирателни райони.

Ето кои имена обсъжда БСП за водачи на листи

Съпредседателят на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще води в Хасково и категорично ще влезе от листата на родния му град. Михал Камбарев е сигурен водач за Смолян, а Ивайло Шотев в Пазарджик.

Бившият министър на образованието Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С отива в Шумен, където „Промяната“ няма силни позиции. Интересното е също, че водачът на варненската листа на ПП – Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава, ще оглави и списъка на кандидат-депутатите в Търговище. Там водеше Александра Милчева, но тя роди буквално в последните дни на парламента.

Интересно е също, че отцепниците от ИТН получават две лидерски места в листите и поне още две избираеми позиция. Бившият спортен министър Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент ще води в Габрово – родният град на майка му. Руди няма как да е лидер в Плевен, тъй като там ПП разполагат с Иван Христанов, човекът, разбил схемата на „Капитан Андреево“.

 

Росица Валентинова
1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.15 | 16:04

1
Ами да се замислят най после хората, кои ни докараха тази поредица от кризи и да изрита Пълните Путьовци на бунището. Със сигурност ще последват съдбата на Чалгопитека, който имаше голямо мнозинство и се стопи до няколко процента. Киро на Лено и Миро, Асан Швестера и Боко Дамаджаната са за затвора.

Добави коментар

Водещи новини