Служебеният регионален министър: Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция

  • 09 август 2022 08:07

  • 1247
  • 1
Служебеният регионален министър: Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция
© bTV

На пътните фирми възложител е държавата и е съвсем логично да търсят работа от държавата. Проблемът с тях е започнал от 2018 г., още с катастрофата при Своге. Тогавашният регионален министър Николай Нанков подаде оставка. Тази рокада не доведе до промени. Това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по в предаването "Тази сутрин" по bTV. 

Строителните компании станаха заложник на тази политика – политиците се отдръпнаха и ги оставиха да спорят със следващата власт“, допълни служебният министър.

Шишков определи като конструктивна срещата си вчера с бранша. И добави, че са се разбрали, че на фирмите ще бъдат изплатени парите за строителството на лотове 1,2 и 3 на магистрала „Хемус“, за да бъдат изпълнени те в срок. Също и за скоростния път Видин – Благоевград.

Това не са лотовете на „Хемус“ с аванси, уточни Шишков.

Иван Шишков (служебен регионален министър): МРРБ ще търси решение на проблема с пътните фирми

Според него няма изрядни и неизрядни фирми, а има изрядни и неизрядни възлагания. 

Искаме да можем да променим нещата и тези фимри да работят по нов начин. Бяхме коментирали с АПИ да се напарвят поръчки за оснвни ремонти. Официално държавата е правила много малко основни ремонти. Трябва да ги правим с надзор, с разрешения за строеж и с контрол, отбеляза арх. Шишков. 

Служеният регионален министър коментира и строежа на Интерконектора с Гърция. 

Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция. Не е вярно, че има проблеми с бюрокрацията.Строежът не е завършен. За този строеж се работи от първия ни ден, 4-5 министертсва работят в синхрон, за да се решат всички проблеми. Проблемът е времето. Темпото е било различно и не е отговаряло на предизвикателствата. Поискал съм пълен график по дни, когато го получим ще го анализираме. Има недовършени работи, не са много и са поправими, посочи Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по

Табутов (ПП): Служебното правителство трябва да довърши работата по Интерконектора с Гърция

По думите му в рамките на месец, месец и нещо се очаква Интерконектира в Гърция да влезе в експлоатация. 

Министър Шишков коментира и темата със зимното поддържане.

До 15 август съм поискал от служители на АПИ и отдела в МРРБ, ангажиран с обществените поръчки, да обявим такива за зимно почистване по съкратени срокове. При срещата вчера с пътния бранш стана ясно, че имат претенции за по-големи аванси заради инфлацията. Ако се чувстват несигурни в отношенията си с държавата, това ще им донесе сигурност. Ще се договорим в тази посока, каза още регионалният министър.

Водят се разговори със служебния министър на околната среда и водите по казуса с АМ "Струма" в участъка през Кресненското дефиле и спрените процедури по ОВОС. Очаква се общо решение, съобщи регионалният министър. Има готов проект за укрепване на свлачище преди виадукта на магистралата. Без него участъкът не може да бъде пуснат в експлоатация. Очаква се проектът да бъде внесен в МРРБ, подготовката му обаче е забавена, посочи той.

Поисках справка за формирането на цената на водата за област Бургас, защото увеличението там е шокиращо. Предстои проверка и в "Български ВиК холдинг" ЕАД, каза министър Шишков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Полицейско-циганско-жидовско ИГО

2022.08.09 | 09:12

1
Само турците имат газ и не се оплакват от руско робство и енергийна зависимост?

Добави коментар

Водещи новини