Министър Гечев за манекенката, начело на ДФ „Земеделие“: Дайте ѝ седмица, за да докаже, че е не само красива

  • 23 август 2022 18:46

  • 14897
  • 10
Министър Гечев за манекенката, начело на ДФ „Земеделие“: Дайте ѝ седмица, за да докаже, че е не само красива
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Предшественикът ми ми остави много работа. Има проблеми, които трябва да се решат до Нова година. Това заяви служебният министър на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. в предаването „Още от деня“ по БНТ.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е моята партия, но докато съм министър трябва да съм надпартиен. Не съм правил нищо срещу устава на партията, но не е сега времето за това. Никой не работи целенасочено срещу г-жа Нинова. Аз съм писал програмата в областта на земеделието. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има експерти. Основната цел на експертния кабинет е да предаде държавата в добра кондиция“, увери той.

„В Министерство на земеделието има много изостанали неща. Имаме забавяне по Плана за възстановяване, имаме тежки закъснения на редица проекти в ДФ „Земеделие“. Трябва да наваксваме доста“, призна министър Гечев.

Министър Гечев и представители на НАЗ обсъдиха мерки за гарантиране на хранителната сигурност и засилен контрол при вноса на зърно

Той отрече да има много кадрови смени във ведомството му. По думите на Гечев някои от директорите сами са си тръгнали, защото не могат да работят в новия екип. Назначени са само експерти. За г-жа Иванова гласува и досегашното ръководство. Дайте ѝ седмица, за да докаже, че е способна не само красива“, призова Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г.. Думите му са по повод новата зам.-директорка на Държавен фонд Земеделие Ива Иванова, която се оказа манекенка и се породиха опасения да не е поредната калинка.

Министър Гечев увери, че няма да има забавени проекти. „Големият проблем е кадровият дефицит в ДФ „Земеделие“. Аз вярвам в служителите си, защото познавам голяма част от тях. Земеделските производители трябва да са спокойни. ДФ „Земеделие“ винаги е имал проблем, че с Министерство на земеделието не са били едно. Гарантирам ви, че симбиоза ще има. Не можем да оставим забавените проекти да попречат на земеделските производители да си получат средствата“, подчерта той.

„Категорично няма да има продоволствена криза тази зима. България е в добра кондиция на зърнения баланс, дори имаме пренасищане на пазара, заради нашата солидарност към Украйна. Много сериозен е проблемът със слънчогледа от Украйна. Складовете са пълни, а новата реколта трябва да се прибере някъде. Не искаме да го смесваме с българската продукция. Внимаваме и да не се стигне до дъмпинг. Опитваме се да защитим интересите на земеделските производители. Цените са такива, каквито пазарът ги е определил“, обясни служебният министър на земеделието.

По отношение на дървата за зимата, министър Гечев съобщи няколко новини: „Цените на горивата се повишиха в пъти, бяха затворени производства, които правят въглища, големите потребители на дървесина имат суровина, но няма количества за потребителите. Въпреки това няма да оставим никой уязвим без дърва за зимата. Забранихме износа на дървесина, пуснахме допълнителни за сеч дърва, имаме съгласие на фирмите и те ще свалят цените на дървата за зимата и ще намалят потреблението на дърва за месец, за да задоволим нуждите на потребителите за отопление. Утре социалното министерство ще ни предостави всички данни на енергийно бедните хора, за да доставим първо на тях количества. Ще се справим“, заяви той.

Мая Йорданова
14897 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.08.24 | 00:59

9
Баща му вече иба мамата на държавата преди време. Сега и детето ще го повтори. Най-добрия комунист е мъртвия комунист.
Гечев

2022.08.25 | 10:49

10
Явор Гечев няма никаква роднинска връзка с Румен Гечев, просто съвпадение на фамилиите.
ЖЕКО ПАСПОРТА

2022.08.23 | 23:40

8
Аз мисля че нищо няма да се получи.... Освен #*%+:%€&

2022.08.23 | 22:25

7
Там на щат са доста дами със свободно поведение. Не знам какво работят, но е добре платено.

2022.08.23 | 22:23

6
за какво ни е това ДФ Земеделие, раздават пари на местните комуняги и избиват на хората животните, за да не се заразели в бъдеще
коломан

2022.08.23 | 21:46

5
привидно е по скоро умна

2022.08.23 | 20:35

4
Тя е не само красива, но и достатъчно еблива, щом се е заела да гради кариера.
Черния властелин

2022.08.23 | 19:26

3
Само кypвалък в тая държава.

2022.08.23 | 19:21

2
Урви !!!!!@!!!!!@@!!!!
фен

2022.08.23 | 19:19

1
...не само красива, ами и СПОСОБНА... Способна на всичко?

Добави коментар

Водещи новини