Строителите на интерконектора с Гърция пред Радев: На финала сме

  • 12 август 2022 14:00

  • 2582
  • 13
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен проект, тя е обект със силно регионално и геополитическо значение. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на "Дондуков" 2 със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция, "Авакс" и ръководството на проектната компания, възложител на строежа, "Ай Си Джи Би", предаде репортер на Novini.bg.

Този проект е от съществено значение не само за задълбочаване на стратегическото партньорство между нашите две страни, а и за постигане на реална диверсификация на България и Югоизточна Европа, също така и за гарантиране на стабилното икономическо развитие на нашия регион и на европейската политика за сигурност и стабилност на доставките на природни ресурси, заяви Радев.

Затова приключването на този проект в условията на жестока икономическа криза и ограничени доставки е от особена важност за нашата страна, добави той.

Искам да ви поздравя за положените усилия и извършената до момента работа и да ви уверя, че българската страна е готова за пълно съдействие за пускане на проекта в редовна експлоатация възможно най-бързо, посочи държавният глава.

Също така се надявам, че останалите довършителни дейности и дейностите, касаещи безопасната експлоатация на обекта ще бъдат приключени при пълна мобилизация както от страна на строителя, така и от страна на българската държава в лицето на българското правителство, отбеляза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Искам да ви уверя, че от началото на проекта осъзнаваме колко важен е той за всички аспекти, които споменахте, каза представител на "Авакс". Опитваме се да дадем най-доброто от възможностите си, за да го приключим успешно. Ще направим всичко по силите ни този проект да бъде приключен и да влезе успешно в експлоатация. Направили сме си разчет във времето как да се случат нещата по възможно най-експедитивен начин. Ще се постараем в рамките на август всичко да бъде изпълнено от наша страна. Смятам, че с това, което сме извършили досега, сме си заслужили доверие, но ако възникват въпроси, сме готови да дадем разяснения, добави той.

Както казва една гръцка поговорка – погълнахме животното, остана само опашката, заяви представителят на "Авакс".

Искам да ви поздравя за модерните технологии, вградени в този проект. Остава още малко усилия те да заработят по най-добрия начин и да бъдат приети в съответствие с националното и с европейското законодателство, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Имахме затруднения да се ориентираме в техническите изисквания за пускане на обекта в експлоатация. Благодарения на нашия възложител обаче те ни бяха разяснени и сега сме наясно и сме в състояние да се справим. Имаме и двегодишен период на гаранционна поддръжка, така че ще бъдем тук за допълнителни уточнения, увери представителят на "Авакс".

Компанията, изградила газовия интерконектор с Гърция: Всички 182 км и прилежащите съоръжения са запълнени с природен газ

Изграждането на интерконектора с Гърция и максималното му въвеждане в експлоатация е един от най-големите приоритети на региона. Ние сме вече на финалната права, каза изпълнителният директор на "Ай Си Джи Би" Теодора Георгиева.

Като независим преносен оператор очакваме от строителя обектът да ни бъде предаден готов за експлоатация и в унисон с всички законодателни изисквания. Основните дейности са свършени, но има съпътстващи дейности, които са задължителни с цел узаконяване на обекта, заяви Георгиева.

Ползваме се с подкрепата за институциите. Надяваме се, че тази подкрепа ще продължи до завършването на проекта. Считам, че сме на финала и смятам, че трябва да направим всичко възможно, за да се обвържем с дати, добави изпълнителният директор на "Ай Си Джи Би".

Говорим с Булгаргаз кога точно да активираме точката в Комотини за приемане на азерския газ. Доколкото ми е известно, те имат сключен анекс до края на септември, а също така резервиран капацитет на два терминала в Гърция, така че ще се съобразим изцяло с техните ангажименти, за да се включим от точка Комотини при първа възможност, каза още Теодора Георгиева.

В срещата участват още служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., служебният министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2582 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Реалист

2022.08.12 | 15:40

13
Бавно и мъчително,но затова пък необратимо България скъсва робската си зависимост от Путлеристан!!! Напук на всички болни русофили,които обичат чуждата страна повече от собствената си Родина!!!

2022.08.12 | 15:34

12
Колко са жалки тези от служебното правителство. Първо нямало газ. После имало ама сигурно била за проба.Малки путинчета.

2022.08.12 | 15:27

11
СЛЕД ДВА МЕСЕЦА РАДЕВАТА ШАЙКА ОТИВА НА РУСКА СИ МАЙЧИНА
Обикновена Пунта Мара

2022.08.12 | 15:23

10
А, строителите на "ЮЖЕН-ТУРСКИ-БАЛКАНСКИ" поток, КОГА ще застанат ОЧИ в ОЧИ с Радев?! КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА?????????????????
???

2022.08.12 | 15:10

9
Забелязахте ли колко тъжно гледа рецитаторът от село Славяново, дето пет години рецитира едно и също стихотворение, като накрая, с целия си цинизъм и с цялото си коварство на национален предател и кремълски лакей завършва с "Да живее България"?! Гледа тъжно, защото му се объркаха сметките, които впрочем си беше направил без кръчмар! Защото и с гръцкия конектор, и с азерския газ България няма да е зависима от изнудвачите на "Газпром"у които(п)резидентът на Решетников упорито иска да продължават да ни изнудват! Затова "служебният" му лакей Гълъб с проскубаната перушина е отказал предложение на нигерийски принц за евтин газ от Нигерия, три пъти по-евтин от руския! Само че, рецитаторът явно се е уплашил, щом днес ни спретна тази сценка с гръцките представители и строителите на тръбата! Уплашил се е националният предател и кремълски лакей, че "кръчмарят" от сега нататък ще е всяка вечер под прозорците му и ще му търси сметка!

2022.08.12 | 15:10

8
РУСКИЯТ АГЕНТ РАДЕВ БЕ ПРИНУДЕН ДА ХВАЛИ АМЕРИКАНСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ.

2022.08.12 | 14:44

6
Да , още малко и затваряме , Вие си отивате !
аз

2022.08.12 | 14:55

7
И за какво точно е била срещата? Да се похвалят един-друг за направеното до сега?! Което трябваше да е завършено още преди половин година?!

2022.08.12 | 14:37

5
Верно сте на финал. Руснаците ще достроят тръбата, но за износ на газ.
Умник Гюро

2022.08.12 | 14:11

3
Ето ви накратко основните образователни приоритети на Бай ви Гюро: 1. Да се спре незабавно насилственото тровене/ваксиниране/убиване на българските ученици и деца. Тези, които въведоха ваксинирането, да се изпратят доживотно в затвор. 2. Да се забрани със закон сатанистката идеология, налагана в българските училища, и всякакви трансджендърски-педофилски практики. Тези, които въведоха тези античовешки идеологии, да се изпратят доживотно в затвор. 3. Да се забранят със закон измислиците за азиатски произход на българския народ. Всички учебници по история, литература и обществознание да се извземат. Да се назначат млади учени, независими, които да напишат учебници по истинска българска история и литература. 4. Да се разпуснат със закон масонските организации БАН, всички настоящи университети и местните областни просветни дирекции.. Досегашните ръководства на тези анти-български организации да се изпратят доживотно в затвор. Да се назначат нови състави от млади и независими учени и мениджъри. Гарантирам ви, че до 5 години след изпълнението на тези образователни приоритети Българското образование ще е отново сред най-добрите в Европа! Помнете какво ви казва Умник Гюро, ако искате да сте хора!
Китаец от Илиенци

2022.08.12 | 14:24

4
Бай Гюро, не можах да прочета до края, че много дълго... Но вярвам, че си искрен.
Идва 2 10 2022

2022.08.12 | 14:11

2
Да не си повервате много

Добави коментар

Водещи новини