Служебният министър на вътрешните работи разкри има ли конфликт с Гешев

  • 09 август 2022 08:07

  • 2982
  • 5
Служебният министър на вътрешните работи разкри има ли конфликт с Гешев
© Кадър - Нова телевизия

Ние живеем в правова държава. Всяко действие на МВР ще бъде мотивирано от това, да се спазва законът. На границата сме издали множество административни, има и съдебни актове. Напрежението ескалира, затова беше нужно жандармерията да е там. На практика двете страни - БАБХ и частна фирма - се опитваха да решат проблемите си на терен, а не в съда. Това заяви служебният вътрешен министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в ефира на Нова телевизия.

По думите му с още няколко агенции са предприели стъпки, за да върнат на държавата границата, но това ще се случи по един юридически издържан начин.

Ще бъдем ефективни и по двете направления - да предустановим купения вот, но и да заловим организаторите му, заяви той.

Нямам личен конфлик с главния прокурор Иван Гешев. Ние ще работим с институцията Прокуратура и с всеки, който изпълнява функциите си спрямо закона. Но ще алармираме и обществеността за всяко бездействие. Ще следим много внимателно какво се случва с нашите производства, когато отидат в прокуратурата, категоричен бе той.

Вътрешният министър Иван Демерджиев посочи кои са основните приоритети на МВР-обеща да са безкомпромисни

Смущава ме, че в българското общество се създават изключително много разделителни линии. Такъв случай е Капитан Андреево. Ние работим денонощно, а политически партии си правят пиар. Политическите послания трябва да са градивни, а не да се търсят проблеми в работата на Служебния кабинет, смята Демерджиев.

На въпрос с какво е различен от Бойко Рашков, той заяви, че във всяко свое действие спазва закона.  "Ще сме безкомпромисни към служителите, уронващи авторитета на МВР и не спазващи закона. МВР няма да провежда акции, които са извън функциите ни", обясни още Демерджиев.

Попитан за случая с Георги Семерджиев той заяви, че МВР ще прекрати кампаниите акции и ще премине към методически подход. "Разпоредил съм да се издирят лицата, които са рецидивисти на пътя. Трябва да се задействат и органите на Прокуратурата, за да има възпиращ ефект", обясни служебният вътрешен министър и допълни, че ще е безкомпромисен при всяко нарушение, особено от служител на МВР.

Последвайте канала на

Калина Христова
2982 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
За криминал най-важен имунитет

2022.08.09 | 09:16

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.
чъки

2022.08.09 | 09:19

2
абе цървул кой те сложи там бе трябва масова чистка в мвр
радев

2022.08.09 | 09:33

3
москва прави съкръщения защото ще умреш прасе

2022.08.09 | 10:12

4
" Ние живеем в правова държава." Голем смех , глупост след глупост ! Тоя явно живее на луната !
Циганизация

2022.08.09 | 11:12

5
Пореден министър от ромски произход.

Добави коментар

Водещи новини