Арабаджиев, ПП: Президентът цели плавен преход между едно редовно правителство с друго

  • 02 август 2022 17:53

  • 2339
  • 2
Арабаджиев, ПП: Президентът цели плавен преход между едно редовно правителство с друго
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

В служебния кабинет основно виждам експерти, не толкова силни политически фигури. Това каза в интервю за предаването “Лице в лице” Искрен Арабаджиев от “Продължаваме промяната”.

“Президентът цели плавен преход между редовно правителство с друго. Един от нашите колеги народни представители, председател на Комисията по туризма, сега ще е министър на туризма. Това е добра оценка за качествата, които той притежава. Нямам информация за водени разговори с други. Надявам се да постигнем управление в следващото Народно събрание. Не се притесняваме от проверка и анализ на това, което сме свършили. Можем да аргументираме всяко решение, което сме взели”, добави той.

Петков предаде властта на Донев, увери го, че няма заложени мини и клопки

Според него, кабинетът “Петков” оставя държавата в много добро състояние. Като успехи на управлението на ПП той отчете откъсването от две зависимости: с ДПС и “Газпром”.  “ДПС за първи път реално не бяха в управлението. В енергетиката също скъсахме една дългогодишна зависимост. Бързо успяхме да намерим заместващи количества газ. Поради претекст да се снишим, да не би Русия да ни спре газа, се прокараха много руски интереси. За в бъдеще няма да сме толкова зависими от Русия.

Той добави, че ПП са завещали на служебния кабинет и интерконетктора България-Гърция, който трябва да получи Акт 16 до края на месеца. “Така, че да се възползваме от по-ниска цена на газа. Завещахме и договор, от който служебното правителство може да се възползва”, посочи Арабаджиев.

Петков: Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до края на август

Той обясни, че договорът на България с “Газпром” е със срок до 31 декември т.г., като добави, че руски газ може да потече само при условие, че Русия приема плащанията за това в долари, а не в рубли.

“Продължаваме промяната” все още не е взела категорично решение за съвместно явяване на предсрочните избори с “Демократична България”. Според Арабаджиев, това би било минус, защото би отблъснало някои избиратели, които се позиционират в по-десния спектър.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2339 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мушмурок той така

2022.08.02 | 22:08

2
направи и с вас, но не му се отвори парашута. Просто опитва пак руският пълен памперс.
Стефани Колева

2022.08.02 | 18:11

1
Искам цялата ПП да го смучи

Добави коментар

Водещи новини