В края на август приключва програмата за настаняване на украински бежанци

  • 21 юли 2022 08:27

  • 695
  • 2
В края на август приключва програмата за настаняване на украински бежанци
© БНТ

Действащата програмата за настаняване на бежанци от Украйна приключва на 31 август. Все още не е ясно какво ще се случи с настанените около 26 000 души след този период. Това стана ясно от гостуването на зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева пред БНТ.

"Оперативната координационна група ще реши какво ще се случи след 31 август. Вероятно все още ще има нужда от помощта на хотелите, но това е мое мнение.", каза зам.-министър Георгиева.

Тя допълни, че пари има, тъй като има неусвоени средства по европейски програми.

Калина Константинова представи нов план за временна закрила

Около 26 000 украинци са настанени в близо 1000 частни хотели и държавни бази у нас. В началото на следващата седмица се очаква парите по програмата за бежанците за май ще бъдат по сметките им, увери Георгиева.

Тя обясни забавянето на плащанията, което провокира протести сред хотелиерите, с огромния обем документация, който е трябвало да бъде проверен, за да има сигурност, че средствата се разходват по презназначение.

Ирена Георгиева очаква документите са следавщите месеци - юни, юли и август да се обработват по-бързо.

Радина Лазарова
695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.21 | 10:34

2
Ваксините на Гейтс-Фаучи-Рокфелер са всъщност генно-инженерни продукти. Генерално те действат в 2 направления. Първо, вкарват синтетични генетични ензими в човешките клетки, които предизвикват мутации и изменения на генетичния код. Човекът се превръща във Франкенщайновски хибрид, с разрушена имунна система и боледуващ непрекъснато. Става роб на фармацевтичните компании, докато накрая умре след поредната бустерна инжекция... Второ, ваксините съдържат нано-частици, които се възпроизвеждат непрестанно в човешкото тяло. Образуват се синтетични-емитерни структури - така наречените "моргелони". Човекът се превръща в рутер, способен да бъде направляван от разстояние чрез блу-туф и 5Джи технологии. Т.е. хората стават част от компютърните глобални мрежи... Хайде сега отивайте и се ваксинирайте, както сатанистите в България ви казват... Това е най-краткия път към ада.

2022.07.21 | 09:57

1
Да ги пратят в америка

Добави коментар

Водещи новини