Официално: Гвоздейков вече не е народен представител

  • 20 юли 2022 11:16

  • 1424
  • 0
Официално: Гвоздейков вече не е народен представител
© Булфото

Депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника напуска Народното събрание. Парламентът гласува официално неговото отстраняване.

Прекратяването на пълномощията му беше точка от дневния ред днес. 

Ето как гласуваха депутатите:

 

Припомняме, че Гвоздейков е подал оставка на 14 юли.

"Това е лично решение, ще го уважим. Предполагам, че е свързано с кариерно развитие в неговата сфера – авиацията", коментира Радослав Рибарски от ПП.

Депутат от ПП напуска парламента

Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника е депутат от Сливен. По професия е инженер и досега не е бил народен представител.

Депутатите от своя страна обсъждаха предсрочното освобождаване на Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника. В пленарната зала народните представители дискутираха защо Гвоздейков си подава оставката.

Николай Дренчев от ПГ на „Възраждане“ предположи по какъв нов професионален път ще поеме Гвоздейков. Това породи дебат в залата.

Председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов каза, че „никой не трябва да бъде държан насила“ в парламента. Ще следим с огромен интерес развитието на г-н Гвоздейков, каза той. 

Станислав Анастасов от ПГ на ДПС запита: „Дали има още някой в тази зала, който трябва да го трудоустроим преди извънредните избори, което е пряко свързано с Плана за възстановяване?“.

Димитър Недялков (ПП) заяви, че се е убедил в качествата на Гвоздейков и заяви, че е убеден, че колегата му ще се справи с бъдещите начинания.

Настимир Ананиев (ПП) определи Гвоздейков като „страхотен човек“ и „професионалист“ и му пожела успех.

Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС каза, че след като в пленарната зала се е заформил дебат по темата с оставката, е редно самият Гвоздейков да излезе и да каже какви са неговите мотиви за това. Джейхан Ибрямов (ДПС) също призова Гвоздейков да аргументира оставката си. 

Филип Попов от ПГ на „БСП за България“ напомни, че се обсъжда оставката на депутата, а не неговите „бъдещи трудови планове“. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини