Социолог за третия мандат: Ситуацията е патова

  • 18 юли 2022 08:13

  • 2183
  • 0
© Кадър - Нова телевизия

Това, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще даде третия мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е го тълкувам като желание да има правителство, въпреки че беше по-логично да го даде на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е напоследък се държи изключително гъвкаво и като че ли има по-големи шансове от ДБ да съставят правителство. Това мнение изрази социологът Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия.

Той обаче добави, че въпреки, че има шанс да се състави правителство, вървим към избори. „Като цяло обаче ситуацията е патова и не виждам много изходи от нея“, каза още Симеонов.

Икономистът Евгений Кънев заяви, че даването на мандата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е показва, че Радев остава лоялен на геополитическата линия, която води.

Журналистът Асен Генов не е изненадан от действията на Радев. „Сега ще видим кой ще влезе в коалиция с тях“, обърна внимание той.

Арман БабикянАрман БабикянАрман Агоп Бабикян е български журналист и общественик. Той е изпълнителен директор на PR заяви, че по принцип е трудно да се направи правителство с третия мандат, но „когато го дадеш на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е става още по-сложно“.

Има ли шанс за нов кабинет?

„Не вярвам, че Радев не е наясно с това. Вътрешната битка в левицата така се печели от Радев, а не от Нинова“, заяви той. Бабикян напомни, че публично е било заявено, че ДБ и ИТН не искат коалиция с мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Факт, диалогични са, държаха се предвидимо, но това не означава, че трябва да дадеш мандата на тях. Всички знаят, че ДБ няма как да влязат в мандат с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, същото важи за ИТН. И тези хора какво да правят сега – да се обясняват пред избирателите си или да водят преговори с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е?“, попита той.
 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
2183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини