Надежда Йорданова: Гешев дължи отчетност пред НС и уважение към депутатите

  • 14 юли 2022 08:52

  • 407
  • 6
Надежда Йорданова: Гешев дължи отчетност пред НС и уважение към депутатите
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

“Гешев трябва да се съсредоточи около една от основните критики - че липсват разследвания и влезли в сила присъди за корупция по високите етажи. Като гражданин има право на такъв коментар, ако има желание да го промени - да напусне поста си на главен прокурор, да влезе в политиката и да действа. Докато е главен прокурор трябва да се съсредоточи върху друго”, коментира  правосъдният министър в оставка Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

Тя похвали действията на държавата за правосъдната реформа. Брюксел ги отчел в последния си доклад на върховенството на правото в държавите-членки, но имал притеснения. Въпросите, които все още не са решени, посочи правосъдната министърка в оставка, са включени в програмата на “Продължаваме промяната”.

Гешев не хареса законопроекта за противодействие на корупцията

За становището на Гешев, прочетено в Брюксел, Йорданова заяви:  “Главният прокурор дължи отчетност пред НС, дължи уважение към депутатите. Недоумение буди за мен как така главният прокурор информира евродепутати от определена политическа сила за текущо производство. Да, спрямо ЕП ние трябва да отговаряме на всички поставени въпроси, но моята грижа е защо главният прокурор не отговаря на българските народни представители".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
407 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ко каза

2022.07.14 | 10:05

6
тази още има сурат да се появи пред хората,боклука скапан
Тая амбициозната

2022.07.14 | 10:01

5
Не разбрах, от както е на поста, какво свърши за гражданите??? Освен, че стана бузестта и всички разбрахме за мисията на живота и-за се бори срещу Гешев. Аман от злобарски напъни, урезели се на Съвета... Ама още по студия в нови скъпи костюми. Разход е тая.
Хм...

2022.07.14 | 09:54

2
Пръдна му на ... на Гешев , сега търсиш под вола теле. Секретарка на повикване...
Бй

2022.07.14 | 10:01

4
Дърта перверзна проститутка
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.14 | 10:00

3
Гешев не е длъжен да уважава който и да ввбило а да си върши работата и д а вкарва в панделата Арабаджиеви и разни Черепи, които са ви приятели! :)
Еми...

2022.07.14 | 09:16

1
Каскета, както сам е казвал много пъти, е подчинен на тиквата и работата му е да ѝ пази задника. По тая причина, Каскета не дължи нищо на НС или депутатите. Каскета не е главен прокypор, по същия начин, по който фъндъкова не е кмет на София. Те са служители на патия ГРОБ, т.е. на тиквата от зайчарника.

Добави коментар

Водещи новини