"Възраждане" искат тежки наказания за причинена смърт на пътя

  • 13 юли 2022 14:38

  • 468
  • 2
"Възраждане" искат тежки наказания за причинена смърт на пътя
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

"ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са внесли в деловодството на парламента предложения за промени в Наказателния кодекс, по силата на които да бъдат увеличени наказанията за водачи, причинили смърт на пешеходец.

Нанков: Петорната експертиза показа манипулацията с кюлчетата и парите:

 

"Този законопроект цели да направи така, че разкриването и санкциите на тези изключително ужасни деяния да бъдат по-сериозни. Правим няколко предложения. На първо място пешеходците и изобщо хората, които не са преки участници в движението по пътищата, да получат по-голяма защита. Ние им даваме такава защита, като в закона изрично да се посочи, че всяко едно ПТП, при което има пострадал или загинал пешеходец извън пътното платно, това да се наказва по-строго", каза на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от партията на Костадинов Петър Петров.

Акцент в предложенията на партията е и законът да бъде още по строг що се касае до водачите-нарушители.

"Да има по-строги наказания, особено когато водачът е под въздействието на алкохол, наркотични вещества, когато е неправоспособен, когато избяга от местопроизшествието или когато водачът сам се е поставил в положение да управлява МПС, което поради негови действия напусне пътното платно и си отиде един човешки живот", добави Петров.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
468 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ

2022.07.13 | 14:52

1
ГУЛАГ !!!
ЗА КОПЕЙКИН !!!

2022.07.13 | 14:53

2
ХУЙ !

Добави коментар

Водещи новини