Рашков потвърди, че полицайка е помагала на Семерджиев, погва полицаи, свързани със случая

  • 07 юли 2022 16:14

  • 10286
  • 45
© bulphoto

„За нас е известно присъствието на жена по време на произшествието, при което загинаха две момичета. Тя е служител на Столичната дирекция на МВР. Имала е отношения с Георги Семерджиев. В автомобила са открити атрибути, които се ползват само от полицаи“. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Коментарът му е по пововод обявената мащабна полицейска операция за противодействие на контрола по пътищата след тежката катастрофа в София.

Рашков разкри, че всеки момент очаква да се получат сведения от свидетелка, която може да потвърди фактите за служителката на МВР, помагала на Семерджиев.  Свидетелката обаче не се е явила да даде показания, отбеляза той със съжаление.

Служителка на МВР помогнала на Семерджиев да се укрие

Министър Рашков заяви, че по отношение на Семерджиев са изпращани десетки сигнали до Прокуратурата, но не е било предприето нищо. „Той е управлявал превозни средства с фалшива шофьорска книжка. С този документ той се е представя по време на пътните проверки. При една от проверките той е избягал, като е оставил шофьорската си книжка в ръцете на полицай. Семерджиев е разследван и по друго производство“, съобщи вътрешният министър.

"Този човек е без свидетелство за управление на МПС от 2005 година. Предприети са десетки действия от органите на МВР, пращани са материали в прокуратурата за образуване на досъдебно производство, защото той управлява без МПС. В последните 16 години е имал чудесна възможност да се яви на изпит и да получи книжка. Имало е безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи книжка от Швейцария, но швейцарската полиция не е издавала на този гражданин такива документи", обясни още Рашков. 

"При няколко проверки се е представял с този документ, а при едната е избягал и този документ е останал в ръцете на полицейските служители. Ще изследваме в детайли биографията на този човек. Събираме доказателствени материали и за друго производство, което може да се разследва в полицейската служба. Подсказах, че имаме съмнение дали някои полицейски служителите са изпълнявали задълженията си по закон и не са се влияли от нещо друго, което да ги мотивира да не вземат мерките, които се придвиждат по отношение на такива водачи", заяви вътрешният министър. 

"С моя заповед съм разпоредил състав от разнородна група служители да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, в които Семерджиев е бил спиран за проверка и да установим какво отношение е взето. Има ли някакъв резутлат от действията на МВР или няма. Имаме събрани материали, изпратени до прокуратурата. Те са върнати от нея с указание да се наложат само административни глоби", каза още шефът на МВР. 

Рашков подчерта, че правителството разчита на обществото, за да се справи МВР с тези, които застрашават живота на всички по пътищата и тротоарите. 

"С това да се наложат масивни проверки от органите на МВР, ние може би ще притесним някои граждани, за което се извинявам, но сме принудени, защото очевидно нашите действия не упражняват необходимия превантивен контрол и действие. Надявам се и на съдействието на обществеността", допълни той. 

Рашков каза, че засега е определено само началото на тази операция, но тя няма крайна дата и ще продължи, докато МВР не прецени, че трябва да се преустанови. 

Вътрешният министър потвърди, че Семерджиев е бил свидетел по дело за наркоразпространение, но няма данни това да го е поставило в привилигировано положение. 

"Имаме данни, че е имало още един човек, освен Семерджиев, в колата, но предстои да го установим. Искам да обърна внимание на истинските имена. Очевидно някои от служителите на тази дирекция са забравили понятието "нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент". Припомних им, че не изглежда добре лице от МВР да контактува с лице с подобна биография", каза още Рашков. 

"Семерджиев е бил задържан с наркотици. По отношение на прокуратурата, прокурора и Семерджиев са се договорили за 8 месеца лишаване от свобода. 8 месеца. Той е бил освободен от затвора и е трябвало да има контрол върху този човек за наркотрафик и разпространение. Днес не стана ясно дали някой е упражнявал надзор върху този човек", допълни той. 

По време на брифинга Рашков получи съобщение, че жената, която е трябвало да се яви и да даде информация за инцидента, не се е явила в дирекцията. "Никой от нас не е бил там. Тя е била там", допълни той. 

По-рано се появи информация, че Семерджиев е бил информатор на ГДБОП. „Да, той е бил свидетел по едно от делата срещу група за наркоразпространение. Но до момента нямаме данни да е в привилегировано положение", коментира на брифинг вътрешният министър в оставка Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10286 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Георги Петров

2022.07.07 | 16:33

1
Петя Тодорова служител в ГДБОБ снася информация и прикрива човек с 11 дела Кирил Димитров Тошев 1977 област Мездра
✞❤Виктория от Русе: yerl.org/5PDhD

2022.07.07 | 17:16

12
☞Целият народ МРАЗИ милиционеро-ПОЛИЦАИТЕ. ☞Факт.☜ ☞Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви. ☞Ушевия всеки го мрази защото той е срещу народа си и обслужва тези, които в нормалните държави ги наричат МАФИЯ!: yerl.org/LgIUu ☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ ПOЛИЦEЙCKИ-OTPЯД „CИГMA“, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: yerl.org/ELH2R ☞Kиpy и Бoko имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.: yerl.org/9P0wW ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m
☭Бивлицътъ Илянъ

2022.07.07 | 17:15

10
☞KИPOOO, MOШEHИK ГHYCEH, ти, Acaн, Бoko, Фъpчил и Дoгaн, и вcичkи дeтo cтe в миниcтepcтвaтa и пapлaмeнтa cтe чacт oт зakyлиcиeтo, koгo зaблyждaвaш, Ъ, лъcнa cдeлkaтa нa ГEPБ и ПП!: cutt.us/3JuMk ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НА-ВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: rb.gy/au2vvh
Фифи

2022.07.07 | 17:14

9
☞Пoлиция=Maфия!☜ ☞Цeли двa дни MBP kpиe oт oбщecтвoтo, чe нa дяcнaтa cедaлka дo yбиeцa Гeopги Ceмepджиeв, ce e вoзилa пoлицaйkaтa Cимoнa Paдeвa (Пeйчeвa) - cлyжитeл в Пъpвo PПY-Coфия. ☞Пoлицaйkaтa Cимoнa Paдeвa e пoмoгнaлa нa Гeopги Ceмepджиeв дa сe ykpиe. ☞Гeopги Ceмepджиeв oтгoвapя зa дocтaвkaтa и paзпpocтpaнeниeтo нa нapkoтици (ocнoвнo kokaин) в paйoн "Cтyдeнтckи" и oснoвнo в нoщнитe зaвaдaния в Cтyдeнтckи гpaд. ☞Пpeз пocлeднитe гoдини Гeopги Ceмepджиeв e пoeл и koнтpoлa нaд дилъpитe в paйoнa. ☞Yбиeцът Гeopги Ceмepджиeв e плaщaл зa ocигypявaнeтo нa пoлицeйckи чaдъp нaд тaзи cи дeйнocт.: yerl.org/25tnx
⊙﹏⊙Cийка-Чaкaлaп дo Kaлдaръм Koкoна

2022.07.07 | 17:12

8
ФАКТ! Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M
ஜ۩☺۩ஜKaлдaръм Koкoнаஜ۩☺۩ஜ

2022.07.07 | 17:11

7
БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
Анди

2022.07.07 | 16:42

2
Ако наистина държавата погне полицаите , които помагат на пияни и дрогирани шофьори, една голяма битка е спечелена срещу бездържавието!
Диди

2022.07.07 | 17:32

15
Кой ще помага да купуват избори.
да,

2022.07.07 | 17:15

11
ама кьорав полицай няма да остане...
dom

2022.07.07 | 16:43

3
eto za poreden pat se dokazva tce vsicki ot sistemata na MVR nacelo sas shefa im sas 19 imota sa prestapnici

2022.07.07 | 16:51

4
Пълен смях

2022.07.07 | 16:57

5
Киро се е надрусал, Рашков пиян, едвам фъфли, щели да се борят...

2022.07.07 | 18:01

17
Абе докога ще ги търпим тези наркомани, пияници,обратни, лъжци , крадци и прочие?

2022.07.07 | 17:08

6
замесен полицай хахахахаха че кое е за учудване то си е нещо съвсем нормално все пак е българия
EЛЕКТPА

2022.07.07 | 17:17

13
За пореден път ПедеРашков показа, че е заптие от милиционерско тесто. Тоя бивш човек, го цаниха за мястото на Цацаров. Шуро баджанащината в това вредно кому - фашистко правителство, е на високи висини. Помните ли как кучката Ел Йо разсипа Д. Добрев, че имало един съученик в кметството на Хасково. Но Крадеф и Краднелия започнаха с любовниците, и сега хурвите са на почит. По интересно е че всички национални телевизии мълчат. Бошков БТВ ТВ, Кошлуков Канал 1 ТВ, Цв Василев ТВ И Прокоба Нова ТВ...

2022.07.07 | 17:22

14
Къде бяхте досега бе,малоумници!Каква “война” ще обявявате,долни подлоги?Марш в Канада всичките,там се правете на герои,педали мръсни!

2022.07.07 | 18:00

16
Искам да чуя че тази полицайка се намира в карандила за 30 години

Добави коментар

Водещи новини