Йотова: Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

  • 02 юли 2022 11:10

  • 1912
  • 6
Йотова: Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия
© Булфото (архив)

Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Тя все още се надява да бъде намерен компромисен вариант, така че и двете страни да направят стъпка назад. 

Йотова беше гост на фестивала "Съкровища от Изтока" в София - четвърто издание,  който участват 12 азиатски държави, според организаторите.

Заков: Поведението на руския посланик у нас е недопустимо

За мен най-добрият вариант е преразглеждане на наредбите в един двустранен диалог и там, където наистина има доказателства - руските дипломати да бъдат отзовани, посочи тя. Според нея няма никаква полза от радикални ходове и от двете страни.

Що се отнася до начина, по който беше проведена цялата тази процедура, мисля, че вече достатъчно ясно стана, че 4-5 ден никой в държавата не може да поеме отговорността кой е взел това решение, добави още вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Александър Петров
1912 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.07.02 | 11:34

1
Правилно не съм гласувал за Радев. Евроатлантици такива.
Г

2022.07.02 | 12:04

2
Червена грухтяща свиня

2022.07.02 | 12:23

3
Истинският държавен служител - това е определящо за оценката на бившия ни режим - не трябва да прави политика според действителната си професия, а да: "администрира", безпристрастно преди всичко - това се отнася и за т. нар. "политически" административни служители, поне официално, доколкото не е „причината на държавата“, т.е. з. жизнените интереси на управляващия ред са поставени под въпрос. Той трябва да изпълнява длъжността си sine ira et studio, „без гняв и самосъзнание“.
Йотова,

2022.07.02 | 23:44

4
не се прави на потъпа отколкото си, и на децата им е ясно, че митрофанова няма да се изказва без съгласуване, вкарахте ни в мизерия и война!

2022.07.03 | 20:12

5
Estestveno che njama inache trjabva da padnat na nashto nivo!
Аз

2022.07.04 | 19:07

6
Незнам в какво вярваш и в какво не вярваш г-жо Йотова, но ти си политик и би трябвало да ти е повече от ясно, че след тези наши действия, посолството на Русия в България ще бъде закрито. Съответно и нашето в Русия. Иначе казано скъсване на всякакви дипломатически отношения .След като аз не съм политик и ми е повече от ясно, какво следва, не доумявам, защо ти не го казваш?

Добави коментар

Водещи новини