Радев с първа реакция на дипломатическия скандал с Русия

  • 30 юни 2022 21:00

  • 10524
  • 90
Радев с първа реакция на дипломатическия скандал с Русия
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-председателя да свика заседание на Министерския съвет, което да оцени последствията от ескалацията на кризата в двустранните отношения и да вземе решение в съответствие с всички законови процедури. Това написа във "Фейсбук" президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Посланик Митрофанова към България: Отговорът на Русия ще бъде много тежък

"Това решение трябва да е съобразено с предизвикателствата пред националната сигурност и с дългосрочните интереси на България и на хилядите български граждани, живеещи в Руската федерация. Недопустимо е те да бъдат оставени без дипломатическо представителство. Недопустимо е решения, свързани със сигурността на България, да не отчитат рисковете от ескалация и икономическите последствия от тях", допълва той. 

Петков отговори на Митрофанова за дипломатическите ни отношения с Русия

"Отговорността за решението ляга изцяло върху правителството в оставка, което изпълнява функциите си в съответствие със законите на Република България и клетвата, положена пред Народното събрание при поемането на управлението на страната до фактическото предаване на властта", пише още държавният глава.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
10524 90

Свързани новини

Коментари 90

Добави коментар

2022.06.30 | 21:01

1
Млъкни бре руски каун.

2022.06.30 | 21:04

2
Другаря Путин и братушките като освободят Украйна ще дойдат с танковете и при нас да ни освободят от окупаторите. Вечна дружба с СССР - БСП-Възраждане !
баба гицка

2022.06.30 | 21:05

4
надупете се другари, ще ви чукат защото сте кукли
баба гицка

2022.06.30 | 21:04

3
ей, много ку рви - а иначе бил натовец - страхлив селянин
Еми...

2022.06.30 | 21:07

5
Клоун.
GRINDR Boy Киро

2022.06.30 | 21:13

6
Кире - не си дорасъл още да управляваш държавата. Това не е като да ровиш в GRINDR и да обарваш парапета на еугЛЕНА на държавна сметка. Когато се прави нещо то се предвиждат и последствията. При теб всичко опира до първосигнални реакции. Сега се осра за пореден път ама този път осра и авторитета на страната. Каквито и стъпки да правиш все си в лай.ата до шия. Хайде да се разкараш най после заедно с Асен Швестера и Бойко Дамаджаната та да мирне малко странат
Прост(о) Киро

2022.06.30 | 23:54

65
Киро тъпото пак ни изложи пред чужденците. Няма лошо да изгони всички орки от БГ ама тези неща се правят по умно и постепенно а не урболешката щото така му скимнало. Това недоносче мисли само с долната си глава.Като не му пусне еугЛЕНА започва да прави глупости за да я впечатли. Заради парапета и изгуби всичко. Бах ти тъпака.
Райчо

2022.06.30 | 21:17

7
Не късаме дипломатически отношения с Русия за първи път - разбира се ако на руснаците им стиска . Те блъфират . Има за закони и те казват - реципрочност . Така, че правото е на наша страна . Без да ни казват ние знаем с какво се занимават 150 - 200 души персонал от руското посолство в София. Няма нужда телевизиите и другите медии да се хабят в предавания . Трябва да се работи . Ако сме честни - България трябва да напусне Европейският съюз . Защото не сме лоялен партньор. Безумно много хора в България чакат от някъде да им паднат пари , те не искат да работят и са подмазвачи и голословни и . Такива хора има в Русия . Там помпат петрол и градят капитализъм .

2022.06.30 | 21:17

8
Нямаш думата. Фигурант надут. Бегай в миманса.
мако

2022.06.30 | 21:20

9
ОСТАВЕТЕ Я ТАЯ РУСИЯ - ТОВА Е САМО ДИМНА ЗАВЕСА, ЗА ДА НИ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ МАКЕДОНИЯ, КЪДЕТО СЕ ГОТВЯТ ДА НИ ПРЕДАДАТ. НИЕ ПРИЕХМЕ УЖ ДОБРО ЗА НАС ФРЕНСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, А СЕГА СЕ ОКАЗВА, ЧЕ Е В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ Е ПРЕДЛОЖЕНО НА СКОПИЕ ПРОМЕНЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, КОЕТО ДА ГИ ЗАДОВОЛИ ТЯХ. И МАКРОН С ЦЯЛОТО СИ НАХАЛСТВО ТВЪРДИ, ЧЕ СОФИЯ ГО БИЛА ВЕЧЕ ПРИЕЛА. НО НИЕ СМЕ ПРИЕЛИ ПРЕДИШНИЯ ВАРИАНТ, А НЕ ПРОМЕНЕНОТО В ИНТЕРЕС НА СКОПИЕ. ГОСПОДА БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ, КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ НА МАКРОН, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО, КОЕТО ВЕЧЕ СМЕ ОДОБРИЛИ. ИНАЧЕ ЩЕ ОТТЕГЛИМ ОДОБРЕНИЕТО СИ. КИРО МЕНТАТА НАРОЧНО НАПРАВИ ГАФА С РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ, ЗА ДА ПРИКРИЕ ПРОМЕНЕНОТО ФРЕНСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ПОЛЗА НА СКОПИЕ. КИРО ПРЕДАТЕЛЯ Е КУКЛА НА КОНЦИ И ЗАЩИТАВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. А МАКРОН ПРОСТО НИ ИЗЛЪГА ДА ПРИЕМЕМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, А СЕГА ПРЕДЛАГА ДРУГО В ИНТЕРЕС НА СКОПИЕ И В НАША ВРЕДА. И СЕГА КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА ОТ НАШИТЕ ГЛУПАЦИ, ЧЕ Е ДОПУСНАЛ ТАКОВА НЕЩО. ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕМИЕР, НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЛИ СЕГА КОЛКО БИЛО ИЗГОДНО ФРЕНСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАС, КОЕТО ВЕЧЕ Е В ИНТЕРЕС НА СКОПСКИТЕ ЛЪЖЦИ? ВИЕ СЕГА НЯМА ЛИ ДА ДЕНОНСИРАТЕ БЪЛГАРСКОТО ОДОБРЕНИЕ НА ТОВА ПРОМЕНЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ? ИЛИ ВЕЧЕ ВАС НИКОЙ НЕ ВИ ПИТА И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ ОТ СКОПИЕ И ПАРИЖ? ГЛУПАЦИ ЗАГУБЕНИ. И ЩЕ СПРЕТЕ ЛИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С РУСИЯ, ВМЕСТО ДА ЗАЩИТИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ОТ СКОПСКИТЕ И ФРЕНСКИТЕ ЛЪЖИ. ПОСЛЕДНАТА ДУМА ТРЯБВА ДА Е НАША, А НЕ НА СКОПИЕ. НИЕ ТРЯБВА ДА ОДОБРИМ ПОЧВАНЕТО НА ПРЕГОВОРИ ЗА СКОПИЕ, А НЕ ОБРАТНО. НЕ МИ ПУКА НИТО ЗА МАКРОН, НИТО ЗА ФРАНЦИЯ. БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, АКО ИМАТЕ ПОНЕ МАЛКО ЧЕСТ И СЪВЕСТ И АКО НЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ И СТРАХЛИВЦИ, А ОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИ, КАЖЕТЕ МУ НА МАКРОН, ЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ ДА НИ ЛЪЖЕ И ТАКА РАБОТАТА НЯМА ДА СТАНЕ.

2022.06.30 | 21:21

10
НЕ ОЧАКВАХ,ЧЕ Е СТРАХЛИВ НЕЩАСТНИК! СРАМ МЕ Е ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО!

2022.06.30 | 21:34

15
Президента радев имаше секретари руски шпиони. И той е мюре на Путин.
Просто човек

2022.06.30 | 21:23

11
Я млъквай, путинска марионетко...
Голосувам за корумпирани полицаи, голосувам за коа

2022.06.30 | 21:56

23
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.
Шт

2022.06.30 | 21:28

12
Да не чувам хохолски глас!

Добави коментар

Водещи новини