Румен Радев: България има амбицията процесът на модернизация на Въоръжените сили да води до трансфер на технологии

  • 04 юли 2022 18:20

  • 832
  • 6
Румен Радев: България има амбицията процесът на модернизация на Въоръжените сили да води до трансфер на технологии
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

България има амбицията процесът на модернизация на Въоръжените сили да не се свежда само до закупуване на отбранителна техника и оборудване, а да води до трансфер на технологии, който да стимулира българската отбранителна наука и индустрия. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с представители на американската компания ”Локхийд Мартин”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова за решения, които да не допуснат България да загуби отбранителни способности след изтичането на летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, предвид обявеното забавяне на доставката на закупените от страната ни изтребители F-16 Block 70.  Представителите на „Локхийд Мартин“ увериха, че компанията работи усилено за възстановяване на линията на производство след трудностите, предизвикани от пандемията. Те изразиха и готовността си да подкрепят българските Военновъздушни сили с експертиза за изграждане на необходимото наземно оборудване и за поддръжката на изтребителите F-16.

Румен Радев поздрави президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
832 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.05 | 06:14

6
Льотчикът е научил нова фраза.
фен

2022.07.04 | 18:38

2
Пича казва много верни и логични неща винаги! Във всяко изказване се мъчи да ни набие в главите, да си гледаме единствено родното производство и икономика! Нови инвеститори и създаването на компании с висока добавена стойност!!! Там е ключа за бараката! Но за съжаление малко хора го разбират у нас!!
Rado Rumenov

2022.07.04 | 21:55

5
Bezplatna reklama...
6789345

2022.07.04 | 21:14

3
Точно па на теб ще дадат технологии. Все едно на Путкин да ги дадат.
Карадайа

2022.07.04 | 18:31

1
празидента е такъв трансфер, бойна машина в блатото на политиката

Добави коментар

Водещи новини