Костурков от ПП: Много трудно в рамките на този парламент ще създадем стабилно правителство

  • 29 юни 2022 08:36

  • 626
  • 6
Костурков от ПП: Много трудно в рамките на този парламент ще създадем стабилно правителство
© Novini.bg/Canva

Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което ще се случи на държавата. Това заяви в "Денят започва" депутатът Росен Костурков от ПП.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Истината е, че много трудно в рамките на този парламент ще успеем да създадем стабилно правителство, призна той. ПП продължават да стоят зад позицията си, че ако бъдат подкрепени от над 121 депутати, които искат да направят реформите, партията ще направи опит да състави правителство.

Василев: Рано е да се говори за персонални промени в кабинета

"Колкото и странно да звучи, правителството има доста успехи в този момент - закрихме специализирания съд, подготвихме плана за възстановяване с всичките поправки, стратегическия план за земеделието, подготвихме закона за КПКОНПИ", заяви Росен Костурков.

Той потвърди, че номинацията на ПП за премиер ще бъде Кирил Петков. "Нямаме основание да не бъде той. Ние не мислим, че той се е провалил в нещо."

Костурков коментира и експулсирането на 70 руски дипломати от страната ни.

"Тази разработка не върви от един ден. Това са 70 служители на руските мисии в България, които, според службите, са се занимали с неприсъща сега дейност. Защо сега - сега е излязла разработката - не го обвързвам по никакъв начин с политическата обстановка в страната".

Нинова: Изгонването на 70 руски дипломати не е решено от Министерски съвет или на коалиционен съвет

Костурков не изключва Руското посолство "да се е намесвало във вътрешната политика на България", но решението за изгонването на дипломатите не се взима от премиера или МС.

"Нямаме нищо против Русия. Аз съм може би най-големият русофил, който познавам. Харесваме руската държава, ние сме им дали азбуката, аз лично харесвам руската култура, но когато си обявен като вражеска държава по времето на един военен конфликт и когато има видно нарушение на Виенската конвенция, тоест няма паритет, вчерашното решение изглежда логично".

Костурков потвърди, че решението не е консултирано в МС, но заяви, че няма нарушение на конституцията, както и че президентът не би трябвало да има отношение по темата. Той коментира и реакцията на Корнелия Нинова.

"Бих препоръчал на колегите от БСП, особено тези в МС, да се запознаят със секретните документи, те имат достъп до тази информация, да се запознаят с разработките и да видят мотивите за това решение".

Тази случка няма да промени отношенията между ПП и БСП за управлението на държавата, увери депутатът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
626 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ВЕНТИЛАТОРИ

2022.06.29 | 08:58

1
ЗА АБСОЛЮТНО! НИЩО НЕ ВИ БИВА, ОСВЕН ДА МИ СЕ ЗЪБИТЕ :) ЗАТОВА ЗАБРАНИХ ИЗБОРИТЕ :) ЖИ ВОТ НИ !
ЛЕВСКИ И БОТЕВ

2022.06.29 | 09:00

2
СВОБОДА! СВОБОДА ЗА П С Е Т А, КОКОШКИ, ОВЦЕ, КОЗИ.... СВОБОДА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! СВОБОДА МЕЕЕЕЕЕ!!!! :)
избори

2022.06.29 | 09:06

3
половината няма да ви има в парламента,това е причината че не ви се ходи на избори,

2022.06.29 | 09:55

4
ПРОДЪЛЖАВАТ ПЕДА. ЛИТЕ ОСВЕН ДА ЛИЖАТ КРАВАРСКИЯ СПАРУЖЕН ЗАДНИК ДРУГО НЕ ПРАВЯТ. ДИЗЕЛА Е 4 ЛВ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРАВАРИТЕ.
МС нямат право

2022.06.29 | 10:35

5
да подписват каквото и да е в оставка са, ако някой може да подписва нещо това е НС с протокол за гласуване!!!!!!!!!!!!!
Нарушаванет0 на Зак0ни

2022.06.30 | 02:03

6
се наказва, за да се гарантира правов0 обществ0!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини