Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия

  • 26 юни 2022 10:50

  • 6042
  • 13
Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Напускам партията "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Това заяви в "Денят започва" отцепилият се от ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и вече независим депутат Иво Атанасов.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 679

Националният съвет взима решение за участие в избори и коалиции. Тази партия функционираше като еднолично дружество с ограничена отговорност. Има собственик - Слави Трифонов и работници - Балабанов и Тошко Йорданов, допълни Атанасов.

На въпроса защо не напусне парламента по примера на Елена Гунчева от "Възраждане", той обясни, че е бил помолен от областните координатори във Видин да не напуска парламента, за да защитава интересите на гражданите.

Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.

Отцепил се от ИТН: „Има такъв народ“ излъга по най-брутален начин избирателите си

Атанасов коментира и гласуването на независимите депутати в подкрепа на френското предложение за Северна Македония.

Нашето гласуване за падането на ветото над РСМ в парламента показва, че не сме под калъп и да гласуваме така, както е разпоредено от даден господар и всеки прави своята преценка как ще гласува. Аз се въздържах. Аз съм адвокат по професия, свикнал съм, когато взимам някакво решение всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше много бързо в последните часове. Не се създаде в мен твърдото убеждение, че правата на българите са защитени изцяло, допълни депутатът. 

Ако моят глас беше решаващ, аз щях да гласувам в подкрепа на предложението. Аз съм убеден, че това не е френско предложение, изготвяно е с участието на българската дипломация и МВнР и смятам, че е положителна стъпка в отношенията между България и Македония. Липсата на пълна яснота ме накара да се въздържа, но колегите, които са гласували "за", смятам, че са гласували също правилно, заяви Атанасов.

Вярвам на това, което казва Теди Генчовска. Тук имаме едни престрелки между президент и премиер. Нека не избързваме с това, което казва Румен Радев за празните чекове и т.н. Сега българските искания стават искания на ЕС и сега съм сигурен, че натискът ще бъде върху ръководството на Северна Македония и те ще трябва да вземат своето решение, каза още той. 

Според Атанасов, трябва да се направи всичко възможно да има правителство и функциониращ парламент.

Депутатите от ИТН в един момент трябва да решат кое е в полза на гражданите, категоричен е той.

Не мога малко да разбера изказванията на Ива Митева. Какво прави ИТН? Два пъти не състави правителство, сега участва в правителство и показа, че може да руши. Ива Митева не е партиен член, така че може да изказва всякакви мнения. Тя е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия, посочи Атанасов.

Пожелавам на Ивето и всички от ИТН да вземат правилното решение - дали като група, дали като отделни депутати, без извиване на ръце, да забравят претенциите за постове и властови амбиции и да може да се работи в полза на гражданите, допълни Атанасов. 

Виолета Симеонова
6042 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2022.06.26 | 17:25

13
ABSOLIUTEN KRETEN

2022.06.26 | 14:13

12
ТРАЙ БЕ ПРЕДАТЕЛ СКАПАН

2022.06.26 | 13:46

10
Е то цялото ИТН са така...Нещо повече,те са актьорска трупа изпълняваща спектакли по предварителен сценарий срещу заплащане,водени от нулева емоционалност и 100% пазарен интерес!

2022.06.26 | 13:55

11
Повече от ясно е,че няма да ги има в следващия парламент,но те вече изпълниха това за което бяха наети от дъртите бкп/дс мутряци и то далеч не беше само да свалят правителството на изкривените от предрусване с кокаин смешници,Кирчо и Кокорчо..!

2022.06.26 | 13:32

9
Човек може да промени възгледите си! не се жени за една партия, когато установи че е далаверистка редно е да и бие шута. така че мнението ти не интересува.
таралежко

2022.06.26 | 13:26

8
Когато се хванете с някакви хора да правите нещо заедно а те се окажат пълни помияри, не е предателство да си тръгнеш! Предателство е да лъжеш избирателите а после да слугуваш на кръвопийците!
Българин

2022.06.26 | 13:24

7
А ти къв си другарю танасов?! Оня ден ДС, вчера ИТН, днес ПП утре хвани ме за к.уа! Сиктир болшевишки манафЕ!
nn

2022.06.26 | 13:22

6
kupen predatel miteva ima dostoinstvo za razlika ot vas i nai vece bokluk ne se prodava za pati tia ima dostatacno
Rudi

2022.06.26 | 12:51

5
До вчера с едните утре с др., проститутки

2022.06.26 | 11:30

4
А ти какъв си бе мухльо?

2022.06.26 | 11:29

3
А ти ако не си бил наемник като Митева, значи си предател.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини