Ралица Симеоновa: Партията на Янев е обект на нездрав интерес от определени фактори

  • 25 юни 2022 10:14

  • 2581
  • 16
Ралица Симеоновa: Партията на Янев е обект на нездрав интерес от определени фактори
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Партията на Стефан Янев е обект на нездрав интерес от определени фактори, които се опитват да я овладеят. Това коментира Ралица Симеонова - доскорошната „дясна ръка” на Стефан Янев във формацията му „Български възход” в ефира на Нова телевизия. 

Симеонова посочи две предизвикателства пред партията - кадровите въпроси и ценностната ориентация.

„Много хора искат, малко могат. Това са кадровите проблеми. Разбира се, има и качествени хора, но те не са критична маса. Според мен перспективите за развитието на формацията не са особено положителни”, каза Симеонова.

„Като всеки нов политически проект, формацията е обект на нездрав интерес от определени фактори, които правят опити да я овладеят. От моя гледна точка не бяха взети необходимите мерки срещу това”, заяви още Симеонова.

Тя не посочи имената, които се „опитва да овладеят партията". 

“Дясната ръка” на Стефан Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване

„От това как се формира и структурира тази формация ще стане ясно дали има шанс за конструктивна роля в българския политически живот. Има представители на почти всички политически партии, за които може да се сетите. Но масово хората не са качествени. Има и качествени, но те не са доминиращи”, каза Симеонова.

Попитана дали една от причините да напусне е проф. Моллов, тя каза: „Този случай в голяма степен беше решен, а и проф. Моллов не е част от формацията. По-скоро ме притесняват личност, които в момента гравитират около партията”, каза тя.

По думите й „масово българските партии се използват като интерес за реализиране на частни интереси.”

„Имаме сериозна криза на политическото представителство. Много малко качествени хора има в българския политически живот”, коментира още Симеонова.  

За Стефан Янев каза: „Той е стойностен, смислен човек, който обаче няма достатъчен политически опит. Това ще му пречи занапред. Много бързо трябва да натрупа политическия опит, за да се справи с основните предизвикателства. Гъвкав и ефективен е – това може да е изключителен позитив за политическата му кариера занапред”.

„В момента формацията е в аморфно състояние. Воля може би има, но не знам дали има капацитет да бъде изчистена”, каза още Симеонова.

Запитана за ролята на президента Румен Радев в тази партия, Симеонова каза: „Предстои да видим каква е неговата роля. Ще имаме възможност да проследим развитието на тази формация и дали президентската институция ще й даде тласък, или не”.

„Президентската институция има силно влияние по отношение на насочването на политическия дневен ред в една или друга посока. Може да изиграе положителна или отрицателна роля нещо да се случи или не”, коментира Симеонова.

По думите и ако се стигне до предсрочни избори, има няколко сценария, които не са особено добри за страната.

„При предсрочни избори ще има също толкова фрагментиран кабинет. От друга страна предсрочните избори минават през режим на служебен кабинет, но при липса на парламент, които го лишава от възможността да води ефективна политика”, коментира Симеонова.

Виолета Симеонова
2581 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2022.06.25 | 18:01

16
Тая май се надяваше на нещо повече в партията, но е разбрала, че е била там само за секс, а за лапачка пред нея са старите кучета.

2022.06.25 | 17:55

15
Каква масивна челюст има тая.
Анонимен

2022.06.25 | 17:40

14
От нездрави интереси е създадена.
нн

2022.06.25 | 14:44

13
тази жена излиза и нищо не казва. Какво значи ''определени фактори''? Ако имаш да кажеш нещо, кажи го ясно и точно, ако не - стой си там и си мълчи! Тъпа гъска!
ТОВА Е ЯСНО ОТ

2022.06.25 | 14:42

12
ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО И.

2022.06.25 | 14:28

11
В България всяка партия е "обект на нездрав интерес от определени фактори". Партиите в България , за съжаление , обикновено се създават и финансират от такива "фактори". Но тия , които никнат като гъби , в последно време , явно са от най-НЕздрав интерес.

2022.06.25 | 13:57

10
Ти пък коя си Ма ?
цар БОРИС I Покръстител

2022.06.25 | 11:03

9
изходи се и се размириса!

2022.06.25 | 10:52

8
ПОРЕДНИЯ ПАРАШУТИСТ-ПРЕДАТЕЛ ,КОЙТО Е СПУСНАТ НА НАС,ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ЕДНО ПОСОЛСТВО ! КАТО ГО ПОСЛУШАТЕ МАЛКО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЕ Е ТО!!!

2022.06.25 | 10:52

7
ПОРЕДНИЯ ПАРАШУТИСТ-ПРЕДАТЕЛ ,КОЙТО Е СПУСНАТ НА НАС,ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ЕДНО ПОСОЛСТВО ! КАТО ГО ПОСЛУШАТЕ МАЛКО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЕ Е ТО!!

Добави коментар

Водещи новини