Йордан Терзийски, ПП: 7/8 от чекмеджетата на мафията вече са изпразнени

  • 17 юни 2022 08:49

  • 2309
  • 10
© Кадър: БНТ

Протестът през вчерашния ден беше спонтанен. Тази безпринципна коалиция (ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН, бел. ред.), която иска да събори правителството, е неприемлива за България. Това заяви депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) Йордан Терзийски в сутрешния блок на БНТ.

,,В България има лидери, които не могат да си представят, че може да има спонтанни протести от млади хора, на които не им се плаща и не са организирани, но аз смятам, че хората няма да спрат дотук, ако продължи да се потъпква демокрацията от новото мнозинство в парламента'', допълни по темата Терзийски.

По думите му вече бившият председател на парламента Никола Минчев получи всенародна подкрепа, което е доказателство, че хората го одобряват. Терзийски обаче уточни, че в ПП не е обсъждано дали Минчев отново да бъде предложен за председател на Народното събрание.

Асен Василев: Оставката ни ще е най-добрата антикризисна мярка само за кюлчетата и крадците от "Капитан Андреево"

Според него от опозицията са се "разбързали" да изберат следващият председател на парламента, тъй като той е човекът, който води дневния ред.

Председателя на Народното събрание водни дневния ред и този дневен ред е част от вота на недоверие. Целта е този вот да се форсира, защото чекмеджетата на мафията започват да се изпразват, 7/8 от тях вече са изпразнени, коментира депутатът от управляващата коалиция.

По темата с корупционните схеми Терзийски посочи, че "Капитан Андреево" е типичен пример за корупционна схема, при която милиони левове не влизат в държавния бюджет, но след намесата на правителството на граничния пункт вече влизат по 5000 лева на час в хазната.

,,Ние предлагаме политики, които са ясно сложени на масата. Искаме да възстановим държавността и да продължим всички реформи. Тук не става въпрос за предателство, става въпрос за България'', каза още народният представител.

Никола Минчев вече не е председател на НС

По отношение на депутатите от ИТН Терзийски бе категоричен, че не се правят никакви договорки и пазарлъци.

Вчера забелязах депутати от ИТН, които бяха навели глави – бяха гузни, защото бе извършено едно предателство спрямо техните избиратели. Въпреки това вярвам, че все още има доблест сред тях, отбеляза той.

Радостин Василев: ИТН никога пак няма да бъде част от българския парламент

Относно ролята на Румен Радев в тези събития, Терзийски изказа мнение, че президентът винаги досега е бил градивен и никой в този момент няма нужда от политическа криза и нови избори, тъй като това не е в интерес на страната.

На въпрос кой победи вчера депутатът отговори, че това е било гражданското общество, което ясно заяви, че не иска правителство на мафията.

В заключение Терзийски увери, че промяната не се отлага и напомни, че е изключително важно парламентът да приеме 22 закона, за да може България да получи средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

В момента изборите не са в приоритетите на държавата, защото това би забавило законите, посочи депутатът от ПП.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2309 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
БЪЛГАРСКИ

2022.06.17 | 14:29

10
Л А Й Н А Р И, НИЩО НЕ СТЕ СВЪРШИЛИ ЗА 6 МЕСЕЦА!
СТАЛЬНАЯ ГАРОДА

2022.06.17 | 14:27

9
ЕДИНСТВЕНОТО, КОИТО ВИЕ - БЪЛГАРСКИТЕ Б О К Л У Ц И , ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НАГОТОВО ОТ МЕН Е КИРКА У ЧЕРЕПА! :)
ПРАСЕ

2022.06.17 | 14:26

8
КАЖИ КОНКРЕТНО! КАКВО СВЪРШИХТЕ? АМА НЕ СМЕ ГО СВЪРШИЛИ ЗАЕДНО! :)
ПРАСЕ

2022.06.17 | 14:25

7
ТИ ЛИ ГИ ИЗПРАЗНИ ИЛИ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ИЗ Б И Я АЗ, ЗЪБИТЕ? :)
oo

2022.06.17 | 10:49

6
platen bokluk nali cekmedjetata na kirco i asenco shte sa palni sas 100 miliona komisionni za dostavka na gaz

2022.06.17 | 10:14

5
Докато ви крепяха всичко беше почтено и изведнъж станаха мафия. А кой управлява 6 месеца със същата тази мафия?

2022.06.17 | 09:47

4
Най хубавото нещо, което може да стане, е да се върне ГЕРБ на власт! Народа да реши кой да е първа сила и кой да управлява, а не платените протестъри и тролове!

2022.06.17 | 09:22

3
Искате ли децата ви да учат как е нормално да са педали и да ги насърчават че е модерно да си педал или педалка? Това ще стане с ПП и Америка за България!В другите държави вече се разнасят дъртаци на токчета женят се и е гнууууус

2022.06.17 | 09:16

2
Оуууу къв е тоя беее ужас
Де.к

2022.06.17 | 09:12

1
Тя и зължавата е ицпразнена и фалирала

Добави коментар

Водещи новини