Проф. Дайнов: ИТН са оставени да свършат мръсната работа срещу това правителство

  • 10 юни 2022 12:53

  • 4367
  • 17
Проф. Дайнов: ИТН са оставени да свършат мръсната работа срещу това правителство
© Булфото (архив)

Президентът иска някакво смесено правителство, с участие и на опозицията, което по дефиниция ще бъде слабо. Иска широко и слабо правителство. Колкото по-слаб парламент и правителство, толкова повече по естествен път властта отива в президента. Това са скачени съдове – властта прелива от по-слабото място към по-силното. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"При добро желание опозицията може да проваля кворуми, да проваля приемането на закони. В момента е кой ще мигне пръв. "Продължаваме промяната" (ПП) най-сетне разбраха, че трябва да упражняват лидерство върху тази крайно разбъркана ситуация. Ако го бяха упражнили по-рано, щяха да имат повече подкрепа, поне от населението", коментира Дайнов, който препоръчва на ПП "да не влизат в размахването на листчета". 

Румен Радев: Партиите трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията

"Ако никой не мигне пръв, този възел се разплита с избори", допълни политологът. Според него "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) са оставени да свършат мръсната работа против това правителство и мнозинство, докато големите опозиционери ГЕРБ и ДПС си стоят отстрани и всеки момент могат да катурват кворуми в парламента".

Политологът оприличи ситуацията на тази след падането на правителството на Филип Димитров, което по думите му е отворило вратата на хаоса и "през тази врата влязоха мутрите и руската агентура. ИТН, съзнателно или не, обслужват интересите на корупционните среди, свързани с Русия.

Министър Събев: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

Евгений Дайнов смята, че националният интерес е "това правителство или такова правителство да продължи да превръща България в нормална западна страна, откачайки я от източни и корупционни зависимости". По думите му за 30 години е имало три такива правителства – на Филип Димитров, на Иван Костов и на Кирил Петков. "Затова България е това, което е. Няма реформаторски правителства, а когато се появят, биват бламирани и спирани." 

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

Запитан дали управляващите да искат вот на доверие Дайнов поясни, че "ситуацията изглежда безизходна, освен ако някой не направи внезапно движение. Ако в следващ парламент влязат още проруски партии, те биха могли да стигнат до някаква договореност с ДПС, където има залитания в посока Русия", не изключва политологът. 

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

"Не си представям реално да се получи проруско правителство в България, но си представям още 10 години тъпкане на място. България така прави – скача, спъва се, пада, 10 години се въргаля в калта, скача, спъва се, пада и още 10 години въргаляне в калта.", завърши проф. Дайнов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4367 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2022.06.10 | 16:47

17
Евгени Дайнов е Прокопиевско мекере и говнояд. Срещу какво руско влияние се е бил борил Киро Швестера като коалиционен партньор му е най про руската партия - БСП с която управляваше до сега? А на Нинова мъжът и работи за Лук Ойл срещу 250 000 лв. заплата а дори няма офис там. Лук Ойл е филиал на ГРУ - както знаем - и за какви услуги, които Нинова прави на орките мъжът и получава тези колосални за БГ пари? така, че Дайнов да си яде говната на Прокопиев. ние не му вярваме.
МЛЪК

2022.06.10 | 16:45

16
Я, млък, педал нечистоплътен! Толкова си прост и елементарен, че къртиш асфалта! Вън и от университета некадърник! Не искаме да тровиш децата!!
Нищоправец

2022.06.10 | 15:14

15
ЯКО Е ЗАКАЧЕН НА ХРАНИЛКА ПРИ ПРОКОПИЕВ-ЧЕРВЕНИЯ СИНКОВЕЦ,ЗАВИСИМ ОТ КРЕМЪЛ.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ СЕ Е КЛЕЛ В БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ.
Хм...

2022.06.10 | 15:11

14
И тъй нататък били оставени "да свършат мръсната работа срещу това правителство"......Ами има ли нещо чисто в тази едногодишна лудница , в тази "чиста" коалиция , в това налудничаво правителство ?...И в този гламав народ.......И кой им е виновен ?......
Хм...

2022.06.10 | 15:11

13
И тъй нататък били оставени "да свършат мръсната работа срещу това правителство"......Ами има ли нещо чисто в тази едногодишна лудница , в тази "чиста" коалиция , в това налудничаво правителство ?...И в този гламав народ.......И кой им е виновен ?......
Майтапчи Йово

2022.06.10 | 14:57

12
Какви корупционни среди обслужват ИТН бре, тиквенико??? ИТН ли продължава да купува руския газ през посредници на завишени в пъти цени бре, лайкаджия малоумен:)))?!?
Mina

2022.06.10 | 14:56

11
Дайнов,ти си най долното лайно
Умник Гюро

2022.06.10 | 13:48

4
"Продължаваме подмяната" и "Има такъв чалгар" взеха да си пречат в многомилиардните кражби. Тези мошеници, както и цялата престъпна шайка, наречена "коалиция", са за Урановите мини. Там да си се разбират как се краде от бедния български народ. Анатема!
Джуджана...

2022.06.10 | 14:48

10
Друго си е казваш СИК мутрата от последните 12 години
бай Гошо

2022.06.10 | 13:52

5
Про100 Кировата партия трябва да плаща по-голям комисион на Има такъв идиот - това е решението!!

2022.06.10 | 14:39

9
Кремълски Идиод,приличащ на олигофрен,ти какво добро видя в тия крадци и педали?Такива,като теб за манипулации трябва да ги съдят.

2022.06.10 | 13:18

1
Не е виновен Президента, конституцията му е отредила ролята да управлява когато партиите се провалят. Друг е въпроса че Славчо играе цирк и беше ясно от самото начало че Чалгара ще бъде препъникамък сред новата власт.

2022.06.10 | 14:37

8
Виновен е и още как,най-голямият виновник.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини